Gheorghe Falcă a „belit” un proiect de milioane de franci elvețieni. A ratat termenele, iar Aradul a rămas fără o investiție importantă în termoficare!

Primarul Gheorghe Falcă și administrația pe care o conduce au ratat proiectul cu elvețienii. Un proiect prin care se dorea reabilitarea rețelei de transport şi distribuţie a energiei termice şi transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou.

Edilul-șef a transmis Ministerului Finanțelor publice un document în care recunoaște ratarea proiectului, dar despre acest eșec nu a pomenit nimic pe plan local.

A solicitat ministerului schimbarea proiectului și arăta ca dorește înlocuirea proiectul de termoficare cu unul de achiziție a unor tramvaie noi și ecologice.

A tăcut, deși a avut numeroase ieșiri publice prin comunicate de presă sau conferințe. A păstrat totul sub tăcere, în speranța că nu se va afla nimic despre eșecul înregistrat.

„Stimate domnule primar, vă transmitem alăturat scrisoarea primită din partea SECO prin care partea elveţiană suspendă implementarea proiectului „Termoficare în Arad – reabilitarea reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice şi transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou”, conform prevederilor art. 22.2 din Acordul de Proiect şi intenţionează să retragă sprijinul financiar pentru acest proiect, conform art. 22.1 din Acordul de Proiect. Între timp, partea elveţiană ne-a comunicat faptul că în următoarele zile va transmite scrisoarea oficială cu privire la retragerea sprijinului financiar pentru acest proiect şi încheierea acestuia”, se arată în scisoarea transmisă de Ministerul Finanțelor către Primăria Arad.

Valoarea totală a Proiectului „Termoficare în Arad – reabilitarea reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice şi transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou” a fost de 9.326.553 franci elveţieni, din care contribuţia elveţiană nerambursabilă a fost de 6.586.650 de franci elveţieni.

Din scrisoarea transmisă de minister se poate observa nu numai ratarea proiectului de termoficare, ci și imposibilitatea ca municipalitatea să vină cu alt proiect, întrucât termenele au expirat.

Adauga comentariu