Gheorghe Falcă are probleme la capitolele „integritate” și „valori europene”, conform unui studiu făcut de Inițiativa România

Inițiativa România a construit CV-urile pentru candidații considerați eligibili, a rezumat 11 programe electorale de la cei 16 competitori aflați în cursa electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. Rezultatele acestei analize au fost publicate pe site-ul romania-alege.ro.

Cinci candidaţi dintre cei 15 candidaţi pe care Inițiatiativa România îi consideră eligibili din partea PNL sunt în cel puţin una dintre aceste situaţii: au probleme de integritate publică, au întreprins acţiuni /declaraţii împotriva valorilor europene.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, aflat pe locul 8 al listei liberalilor, are probleme la două din cele trei criterii de evaluare: „integritate” și „valori europene”.

„În februarie 2017, ANI a sesizat Parchetul General pe numele lui existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese pentru că a semnat ca primar autorizații și avize pentru o firmă la care el și soția lui sunt asociați. În calitate de membru al Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, Gheorghe Falcă a votat și susținut protocolul cu Coaliția pentru Familie prin care PNL a susținut organizarea referendumului de revizuire a Constituției în privința definirii familiei”, se arată în analiza făcută de Inițiativa România.

Adauga comentariu