George Pribac și Emilian Pintea vor renunța la mandatele de consilieri municipali pentru a repara o nedreptate! „Iertați-mă! Csilla, să votezi frumos!”

Social-democrații George Pribac și Emilian Pintea au anunțat că vor renunța la mandatele de consilieri municipali, pe care le-au câștigat în urma alegerilor locale din 27 septembrie.

Cei doi au făcut aceste gesturi pentru a repara o nedreptate ce i s-a făcut Csillei Aur. Acesta trebuia validată în calitatea de consilier municipal încă de cum câteva luni, însă aparatul de vot al primarului Călin Bibarț a făcut ca acest lucru să fie tergiversat.

Csilla Aur s-a aflat pe poziția șase a listei PSLC (PSD+ ALDE+ PNȚCD), însă doar trei persoane vor prinde noul CLM.

Mihai Fifor nu își va valida mandatul, continuându-și activitatea din Senat, doctorul George Pribac a renunțat primul în favoarea Csillei Aur, gest pe care l-a anunțat, în urmă cu puține momente și Emilian Pintea.  

„...Acum patru ani, când s-au făcut listele a cerut special să nu fie în fața unuia sau a altuia « ca să nu se supere». Așa e ea mereu. La aceste alegeri urma să se repare ceea ce practicile politice neloiale i-au luat Csillei anul trecut și să fie așezată în vârful listei pe o poziție total eligibilă. A fost o poziție 5 care conform sondajelor îndeplinirea această eligibilitate, având în vedere că primul pe listă, candidatul la Primărie avea o prezență simbolică neurmând să își valideze funcția. La sfârșitul zilei de 27, rezultatul alegerilor avea însă să ne surprindă pe toți. Daca seara speram la 5 consilieri, a doua zi mai mizam pe 4. Aflat pe această poziție, doctorul George Pribac și-a anunțat retragerea în favoarea Csillei. A spus că se consideră obligat să facă ce stă în puterea lui pentru a repara nedreptatea de anul trecut. După încă câteva zeci de ore aveau să se confirme alte sumbre previziuni. Alianța prindea doar cele trei mandate pline. Cine mă cunoaște știe că nu aș putea altfel. Am făcut gesturi mai ample chiar doar pentru câte o bulină de pe o rochie de femeie care merita mult mai puțin decât eleganta și demna mea colegă. Vin în continuarea atitudinii lui George și renunț la validare.

În mod normal aș regreta atmosfera de acolo, oameni din Consiliu cu care vorbeam despre cum are să fie de acum înainte, prieteni consilieri din PNL, USR... Fiți siguri însă de Csilla. Veți vedea.

Cel mai greu în luarea acestei decizii a cântărit cuvântul pe care mi l-am dat unor altor oameni cum că nu voi părăsi Consiliul după alegeri și obligația pe care celor care nominal m-au votat. Arpi, Marcel, Luminița, Oana, Adina și mulți, mulți, unii din " instituții și societăți subordonate": pe toată durata acestui mandat, timp de 4 ani voi fi prezent la toate ședințele de Consiliu Local, cu o prezență de 80%. Voi face totul, voi folosi forță cuvântului mai mare decât într-un partid și voi folosi legăturile dintre oameni, mă voi prevala de spiritul arădeanului de altădată, de orice va fi necesar, floare, poezie sau înjurătură printre dinți, pentru a nu mai lăsa pe nimeni să lase Aradul neînsemnat. Mulțumesc și iertați-mă! Csilla să votezi frumos!”, este mesajul emoționant al lui Emilian Pintea, postat pe Facebook.

Cei trei social-democrați care vor activa în CLM vor fi: Csilla Aur, Ilie Cheșa și Cosmin Buruc.

Adauga comentariu