Furtuna de noaptea trecută a lăsat fără curent 10.000 de arădeni şi a blocat mai multe drumuri naţionale şi judeţene

Furtuna care a lovit noaptea trecută municipiul şi judeţul Arad a făcut seriaose pagube. Peste 10.000 de arădeni au fost afectaţi de căderea tensiunii din reţele. Trei drumuri naţionale şi două drumuri judeţene au fost blocate parţial, din pcicina copacilor şi a stâlpilor de iluminat pe carosabil.

Agenţia Naţională de Meteorologie a anunţat cod galben de ploi şi vânt puternic, iar după câteva ora vijelia avea să lovească anumite zone din Arad. Zeci de arădeni au sunat la numărul unic de urgenţă, 112, şi au cerut ajutor.

„În noaptea de duminică spre luni în intervalul orar 23:30 - 02:00 în Dispeceratul ISU Arad s-au gestionat 22 de apeluri de urgență în urma fenomenelor meteorologice periculoase de intensificări de vânt cu aspect de vijelie, descărcări electrice și precipitaţii însemnate cantitativ. În urma efectelor fenomenelor meteorologice periculoase au fost afectate sau blocate următoarele drumuri: DN7, DN79, DN69, DJ 709, DJ 709E. S-a intervenit cu forțe de la Detașamentul Arad şi Detașamentul Ineu pentru degajarea copacilor și a stâlpilor de electricitate căzuți pe drumuri în şase locații, iar la celelalte locații au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din UAT-urile afectate, în cooperare cu ENEL și Secția Drumuri Naționale Arad”, spune George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

La ora actuală niciun drum din cele menţionate nu mai este blocat, circulaţia se desfăşoară normal.

Mai multe linii de medie tensiune au fost afectate. Conform autorităţilor, au fost înregistrate probleme în localităţile: Arad, Nădlac, Vinga, Semlac, Pecica, Iratoşu, Dorobanţi, Şagu, Vladimirescu şi Beliu.

Adauga comentariu