Fotbalul, sărbătorit la familia Botiş. Pistru, Tinu Vereşezan şi Eduard Gafencu, alături de bujăcani

Bujacul a fost gazda unui eveniment aparte, organizat cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la primul meci de fotbal jucat pe actualul teritoriu al României, al Arad. O partidă de fotbal de old-boys între jucători ai UTA-ei şi Romvestului a deschis seria de evenimente, la terenul de fotbal din cartierul arădean. Mai apoi, a început petrecerea în aer liber, în locaţia „La Butuci”, proprietatea fostului fotbalist şi căpitan al „Bătrânei Doamne” - Sorin Botiş.

Alături de el, la organizarea acestui eveniment a pus umărul şi deputatul arădean Eusebiu Pistru, un iubitor şi apropiat al sportului cu balonul rotund.

Petrecerea l-a avut ca „vârf de lance” pe solistul Tinu Vereşezan, cel acre a întreţinut ore bune atmosfera din Bujac.

„Le mulţumesc lui Petre şi Sorin Botiş pentru ceea ce au făcut aici, locul în care ne aflăm astăzi este unul foarte frumos şi mă bucur că această locaţie cu terenul de fotbal şi terenul din Bujac au rămas printre puţinele arene sportive pe care nu s-a construit un supermarket. Avem nevoie de sport, avem nevoie ca copiii noştri să facă sport, care înseamnă sănătate”, a spus deputatul Eusebiu Pistru.

La rândul lui, Petre Botiş, amfitrionul evenimentului, a subliniat importanţa primei partide de fotbal jucată în urmă cu 120 de ani dar şi faptul că în anul 1021, în acest cartier, lua naştere formaţia Victoria Pusta Bujac.

„Astăzi este o sărbătoare multiplă pentru fotbalul arădean. Prin evenimentele organizate în Bujac am marcat 120 de ani de la primul meci de fotbal de pe actualul teritoriu al României, meci jucat la Arad pe stadionul demolat de primarul Gheorghe Falcă, am marcat faptul că în anul 1921 aici juca o echipă mică - Victoria Pusta Bujac, dar şi ziua de naştere a lui Sorin Botiş, fost căpitan al UTA-ei. Mă bucur că oamenii au venit în număr mare aici şi, de asemenea, îi mulţumesc domnului Eusebiu Pistru pentru ajutorul pe care ni l-a acordat”, a spus Petre Botiş.

Evenimentele au fost onorate de mulţi foşti jucători ai UTA-ei, dar şi de campionul mondial la kickbox, Eduard Gafencu.

O parte a tocăniţei făcută pentru petrecerea din Bujac a mers către nevoiaşii din cartierul Alfa.   

Adauga comentariu