Fosta zonă comercială de pe ștrand e în paragină. Ruinele unor construcții și gunoaiele au pus stăpânire pe locurile care adunau cândva mii de arădeni

Fosta zonă comercială de pe ștrandul Neptun este de nerecunoscut. În urmă cu 15 ani, mii de arădeni alegeau să își petreacă serile în localurile ce funcționau aici.

Din construcțiile de odinioară au mai rămas ruinele, iar puținele localuri existente nu pot face „primăvară”.

Cândva aleile erau asaltate de arădenii ieșiți la o bere, un grătar sau la o cină luată pe malul Mureșului. Acum toate acestea au apus, doar amintirile arădenilor au mai rămas.

În primăvara anului trecut administrația Falcă decidea desființarea zonei de agrement și transformarea acesteia în parc. Un parc pentru care se promiteau investiții. Nu au mai venit, iar lipsa de interes a autorităților locale face ca zona să arate ca după război.

În locurile în care acum mulți ani funcționau discotecile, barurile, restaurantele nu mai găsești nimic.

Imaginile surprinse în această zonă arată clădiri aflate în paragină, gunoaie neridicate sau gropi umplute cu apa de la ploile din ultima perioadă.

O imagine tristă care este departe, mult prea departe de ceea ce a fost cândva această zonă comercială a ștrandului Neptun.

Puținii arădeni pe care i-am întâlnit ieri în această zonă vorbesc cu nostalgie despre vremurile în care terasele nu mai aveau locuri. „Eu am 40 de ani și îmi aduc aminte că la începutul anilor 2000, aici era o adevărată forfotă. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică cu greu găseai loc la vreo masă. Lumea se simțea bine, iar tinerii aveau posibilitatea să se distreze. Acum, din păcate, totul este doar o amintire”, ne spune Claudiu Trif.

Alți arădeni își aduc aminte de concertele ce se organizau aici și care adunau zeci de mii de oameni. „Erau concerte aici, cu diferite ocazii. Îmi aduc aminte că tot ștrandul era plin, cu greu găseai loc să stai și în picioare. Pe alei te mișcai cu greu. Păcat că această zonă a fost distrusă”, ne spune Ioana Pop, o arădeancă ce a prins vremurile de glorie ale ștrandului arădean.

Adauga comentariu