A fost confecţioner-încălţăminte, paznic, iar acum are o afacere şi a înfiinţat un ansamblu folcloric. Soţia îi este alături!

Nu au avut nicio tangenţă cu muzica, însă au iubit mereu folclorul şi astfel au ajuns dintr-o joacă să înfiinţeze un ansamblu de dansuri care în câţiva ani a devenit foarte cunoscut: Crăişorii Moţilor din Tisa Nouă, judeţul Arad.


Cei care au pus pe picioare această formaţie de dans sunt soţii Maria şi Dănuţ Budea, care investesc tot ce câştigă în copii. 

„Este un ansablu înfiinţat în urmă cu şase ani din iniţiativa unei familii, adică a noastră. Dintr-o joacă am ajuns să punem pe picioare un ansamblu. Iubind folclorul am ajuns să ne ataşăm foarte mult. Am început cu patru perechi, iar acum avem 43 de copii. Participăm săptămânal la evenimente chiar şi în alte judeţe şi ţări”, spune Dănuţ Budea. El pentru copii este tot. A început să facă şi coregrafie, iar acum are un proiect prin care vrea să formeze solişti. 

 

„Nu am avut nicio tangeţă cu muzica, încet am reuşit să fac şi treaba asta. Sunt câteva dansuri la care eu am fost coregraf. Am început un program mare. Organizăm şi un grup mai restrâns de solişti să fie şapte, opt. Aşa vom putem forma un grup vocal şi vrem să lucrăm şi pentru orchestră în spate”, a mai spus Dănuţ Budea.

Acum administrator, instructor şi chiar coregraf, iar în tinereţe confecţioner de încălţăminte. 

„Meseria mea de bază a fost de confecţioner - încâlţăminte. Am lucrat 20 de ani în domeniu, apoi am fost agent de pază, iar în urmă cu opt ani de zile am deschis o mică afacere, un magazin alimentar. Banii ce îi câştigăm de pe urma acestei afaceri îi investim în copii”, mai mărturiseşte Dănuţ. 

La evenimentul care a avut loc, luni, la Vila Dortin, la invitaţia Cameliei Jurcuţ, Cărişorii Moţilor au cântat şi dansat. Au cântat Vali Alexa şi Andra Andreica. Vali Alexa are pasiunea pentru muzică de când era mic. „Eu vin din Gurahonţ şi cânt de când mă ştiu. De dansat de patru luni m-am apucat”, a declarat tânărul. 

 

Adauga comentariu