Foresta Suceava implicată într-un nou dosar „valiza” ce îi vizează pe reprezentanții clubului UTA Arad

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Claudiu Drăgan și Decebal Grădinaru, reprezentanți ai clubului de fotbal UTA Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită. De asemenea, a fost trimis în judecată și Ionuț Gabriel Vladulescu, în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în cursul lunii mai 2017, Claudiu Drăgan și Decebal Grădinaru, prin intermediul lui Ionuț Gabriel Vladulescu, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor de la Foresta Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Sucevenii au terminat învinși partida, scorul final fiind de 2 – 4.

În perioada menționată, cei reprezentanți ai clubului UTA Arad, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 de lei sau 40.000 de lei, jucătorilor echipei Dacia Unirea Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă din Sfântu Gheorghe.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 de lei prin intermediul lui Vladulescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Adauga comentariu