Focuri de armă, trase de poliţiştii arădeni. Cine erau braconierii?

O acţiune a poliţiştilor arădeni s-a lăsat cu focuri de armă după ce şoferul unei maşini nu a oprit la semnale.

„Menționăm că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, împreună cu cei din cadrul polițiilor orășenești, au organizat, în noaptea de 23/24 august a.c., o acțiune de amploare în pădurile județului, în vederea depistării persoanelor care săvârșesc activități de braconaj sau nu respectă regimul armelor și munițiilor.

În acest context, în jurul orei 00:00, polițiștii au observat un autoturism de teren care se deplasa pe direcția Secaci-Bochia. Deși inițial șoferul a oprit la semnalele polițiștilor, ulterior, după ce aceştia au coborât din mașină, autoturismul a demarat, fiind executate de polițiști 4 focuri de armă (2 în plan vertical-somație și 2 asupra autorismului), fără a se reuși oprirea autoturismului.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat propietarul mașinii, fiind continuate cercetările sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Ineu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic”, spun reprezentanţii IPJ Arad.

Deşi nu este confirmat oficial în maşina care nu a oprit se pare că erau şi poliţişti. În momentul de faţă are loc o anchetă internă.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei menţionează  că în cadrul aceleiași acțiuni, la data de 24 august a.c., în jurul orei 03:00, pe raza localității Hășmaș au fost depistați 5 bărbați care nu dețineau autorizații de vânătoare legale, fiind întocmit în acest sens un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

FOTO: arhivă ziare.com

Adauga comentariu