Florin Remețan, cel mai mare traseist din politica arădeană. A condus trei filiale județene!

Actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) Arad, Florin Remețan – este unul dintre cei mai mari traseiști politici din județul Arad. Nu ne aducem aminte de vreun altul mai „tare-n parcare”, dar nu vrem să răpim șansa nimănui.

Acesta are un CV politic impresionant, trcând de-a lungul timpului prin patru partide politice, din stânga și din dreapta eșichierului politic. A condus nu mai puțin de trei filiale județene din Arad, performanță greu de atins.

Una e să te tot plimbi dintr-un partid în altul, așa...ca simplu membru, dar alta e să ajungi la nivelul lui Remețan.

Florin Remețan a debutat în politică în anii 90', atunci când s-a înscris în Partidul Socialist (PS). A fost președinte al filialei județene, însă cum partidul nu a făcut prea multe valuri în politica românească, Florin Remețan se orientează.

Ajunge în PDSR, iar în anul 2001 este numit subprefect. Renunță la politică, doar de formă, iar în anul 2004 este suspendat din funcție întrucât a participat la campania electorală a unui candidat social-democrat, lucru interzis de lege.

Anii următori îl găsesc în postura de președinte al PSD Arad, iar în anul 2009 ajunge, din nou, subprefect.

În anul 2012 este dat afară din PSD Arad întrucât strângea semnături pentru partidul lui Mircea Geoană, ProDemo, partid în care s-a înscris ulterior. Nici partidul lui Geoană nu a făcut „mare brânză”, așa că „eroul nostru” se orientează...din nou.

În anul 2014 face pasul către Partidul Mișcarea Populară (PMP), iar mai apoi devine președintele filialei arădene.

În urma alegerilor locale din anul 2016, Florin Remețan este ales consilier județean.

Nu are de gând să părăsească acest partid...de altfel, și-ar pierde funcția din legislativul județului, încă cum nici PMP nu are șanse de viitor, nu e exclus să vedem o altă orientare bine gândită.

Așadar, în ultimul sfert de secol, Florin Remețan a trecut prin patru partide politice. De-a lungul acestui timp, actualul lider al PMP Arad, nu a avut vreun discurs despre traseismul politic. Și bine a făcut...că dacă- l găseam...îl băgam în text.  

Adauga comentariu