Florin Nagy, pictorul arădean care a cucerit Parisul. Unele dintre tablouri se vând cu zeci de mii de euro!

Florin Nagy s-a născut în urmă cu 34 de ani în localitatea Sânleani, localitate aparţinătoare de comuna Livada. Acum trăieşte în Franţa, la Paris, şi este un pictor recunoscut la nivel european.

„Am plecat la 23 de ani. Nu ştiam limba şi îmi era destul de greu, m-au ajutat anumiţi prieteni. Am riscat mult, sacrificiile au fost foarte mari. Pictez de vreo opt ani. Trăiesc din pictură şi sunt mândru de ceea ce am realizat. Am reuşit într-un domeniu destul de greu. Acum pot spune că trăiesc din pictură şi pentru pictură”, se destăinuie Florin Nagy.

Acesta spune că foloseşte stilul pop-baroc, un amestec din stilul baroc, unul foarte vechi şi stilul pop care e unul popular, apropiat zilelor noastre. Pictează scene mitologice şi religioase.

Tablourile le vinde peste tot în lume. Florin călătoreşte mult, în diferite ţări din Europei şi cei mai mulţi dintre consumatorii de artă care-i cumpără tablourile sunt francezi.

Un tablou îl face într-o lună sau două şi cel mai scump tablou vândut a depăşit câteva zeci de mii de euro. Vine destul de rar prin Livada, aici unde are o bunică şi o soră.

A avut mai multe expoziţii de-a lungul anilor, în Paris, Londra, Anvers. „Vreau ca cei ce cumpără un tablou de-al meu să nu o facă pentru numele meu, ci pentru că înţelege acea pictură. Este multă speculaţie în acest domeniu şi este greu de evitat „, mai spune Florin Nagy.    

Adauga comentariu