Firmele din Atrium Mall, „stoarse” de bani! Au acumulat datorii de zeci de mii de euro!

Agenţii ecomomici din Atrium Mall întâmpină probleme din cauza faptului că au fost nevoiţi să scoată din buzunare bani mulţi, deşi a fost perioada de pandemie în care mall-ul a fost închis şi nu au avut nicio încasare. Au primit facturi de chirie şi în perioada când totul era închis şi acum. Mai sunt şi cei care nici măcar nu au început activitatea şi încă li se trimit facturi. Mulţi spun că nu au plătit nimic din facturile trimise, deoarece nu au avut de unde. Sunt care au plătit în februarie pe întreaga lună martie, deşi de pe data de 20 mall-ul s-a închis.

„Chiria este formată din trei componente ale ei. Chiria de bază care e minim garantată, chiria referitoare la cheltuielile comune şi cheltuielile de marketing (de promovare a mall-ului, dar fiind închis nu s-a făcut reclamă). De când a fost pandemia au spus că nu ne iau chiria de bază, dar în contract e trecută toată la capitolul chirie. La început ne-au trimis factura de chirie pe aprilie care conţinea toate cele trei componente, iar apoi au zis că au stabilit la nivel de grup să se plătească doar cheltuielile comune. Nu e normal să factureze unui agent mii de euro când nu consumă nimic. Nu s-a consumat curent, nu s-a făcut curăţenie. Cu ceilalţi propiretari nu aveam probleme cu cheltuielile comune, nu s-au majorat de când a fost deschis mall-ul. Cei care au venit au alte pretenţii. Proprietarul şi-a pus o firmă interpusă prin care administrează mall-ul putând să majoreze cheltuielile legal. Din momentul în care au preluat mall-ul au majorat an de an cheltuielile, deşi unele servicii au fost externalizate către alte firme impunându-se şi plata acestora separat”, a declarat unul dintre agenţii economici care a dorit să rămână anonim.

La fel spun şi colegii lui şi chiar dacă magazinele au fost deschise vânzările sunt destul de slabe, spun unii, iar cheltuielile prea mari.

Din informaţiile noastre, sunt comercianţi care au acumulat datorii către Atrium Mall de peste 30.000 de euro!

Sursă foto: Property Forum

Adauga comentariu