Firma de dezinsecţie care a „lovit” Liceul German, sancţionată de DSP Hunedoara

Firma DD Chim, cea care a realizat dezinsecţia la Liceul German, a fost sancţionată de autorităţile din Hunedoara. DSP a găsit mai multe neregului în ceea ce priveşte acţiunea de la liceul arădean.

„Urmare a cazurilor de intoxicatiiaparute in judetul Arad la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn, o echipa de inspectori din cadrul Directiei de Sanatate Publica Hunedoara- SCSP s-a deplasat la societatea SC DD CHIM SRL cu sediul in loc. Hunedoara, str.Eroilor, nr.2 bis, jud.Hunedoara, unde a constatat urmatoarele:

- procedurile de dezinsectie, dezinfectie, deratizare au fost efectuate urmare a achizitiei publice pe SEAP din data de 16.12.2019, pe o suprafata interioara de 5234 mp. Nu se prezinta nici in achizitia SEAP nici in procesul verbal de receptie a lucrarilor un deviz detaliat cu privire la numarul de sali de clasa, spatii anexe, volumul acestora. Pe perioada desfasurarii controlului s-a discutat cu d-l Rumega Marius, unul dintre operatorii participanti la efectuarea operatiunilor sus mentionate.Din discutiile purtate cu operatorul reiese ca operatiunile au fost efectuate in data de 10.01.2020, iar procesul verbal de receptie a lucrarilor a fost incheiat la data de 17.12.2019. Din procesul verbal de receptie al lucrarilor rezulta ca beneficiarul a fost informat cu privire la substantele folosite, masurile de precautie si masurile de prim ajutor recomandate de producator.

                Conform cu procesul verbal de receptie a lucrarilordin data de 17.12.2019 produsele biocide utilizate la efectuarea dezinsectiei si dezinfectiei au fost combinate si utilizate concomitent prin pulverizare cu atomizorul, ceea ce nu este în conformitate cu indicațiile de utilizare din avizele sanitare ale produselor.

                In urma verificarii Registrului National al produselor biocide actualizat in septembrie 2019 se constata ca produsul  SEIF PLUS PREVENTOL CD 601, Aviz nr.1171 BIO/02/12.24 (la pozitia 644), nu mai este avizat sanitar incepand cu data de 01.05.2019intrucatproducatorul nu face dovada inregistrarii produsului in R4BP pana la cel tarziu data includerii ultimei substante active in lista substantelor aprobate.Drept urmare se considera ca operatorul a utilizat produsul dupa data de expirare a Avizuluide punere pe piata.

Personalul angajat detine certificate de calificare profesionala si certificate de isusire a notiunilor fundamentale de igiena conform Ord.MS nr.1225/2003.

Fata de cele constatate au fost dispuse urmatoarele masuri:

-cantitatea de 35l PREVENTOL CD 601 lot PRW cu data de expirare 03.2020 a fost interzis de la utilizare si ramane in pastraread-luiPusok Sandor.Se va lua masuraeliminarii produsului de catre o unitate specializata, urmand ca documentul de eliminare sa fie prezentat la DSP Hunedoara.

-a fost sanctionatcontraventional conform HG 617/2014,art.13, lit.a cu amenda contraventionala in valoare de 40.000 lei SC DD CHIM SRL HUNEDOARA, reprezentata de d-l Veres Csaba, asociat unic”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Hunedoara.

Adauga comentariu