Firma care întreține locurile de joacă pentru copii a primit milioane de euro de la autoritățile arădene. Explozia financiară a Paniprod SRL!

În ultima perioadă, mai mulți arădeni au sesizat probleme la locurile de joacă pentru copii. Trei micuți s-au accidentat în urmă cu câteva zile la un loc de joacă din cartierul Aurel Vlaicu. Firma care se ocupă de amenajarea și întreținerea acestor locuri de joacă este una apropiată PNL (PDL), încasând aproximativ două milioane de euro din bani publici. Firma Paniprod SRL Sebiș este deținută de familia Rus. Ioan Vasile Rus a fost patronul societății până în urmă cu doi ani, atunci când primise o condamnare pentru evaziune fiscală. În urma acelei condamnări, lui Ioan Vasile Rus i-a fost interzis să mai administreze afaceri, astfel că firma, abonată serios la banul public, este trecută pe Daniela Rus, soția lui Ioan Vasile.

 Paniprod H&R din Sebiș a fost înființată în data de 24 mai 1994, iar în primii ani de activitate a avut cifre de afaceri modeste. Cifrele de afaceri de zeci de mii sau sute de mii de lei au fost înlocuite cu cele de 5 și 6 milioane de lei.

Explozia financiară a venit o dată cu mai multe contracte încheiate de această societate cu diferite autorități publice din Arad: Primăria Arad, SC Târguri Oboare Piețe (societate subordonată Primăriei Arad), diferite primării din județ. Toate au ceva în comun: partidul politic care conduce municipiul și județul.

Primele contracte serioase ale firmei Paniprod sunt realizate cu SC TOP SA Arad, societatea care administrează piețele din municipiu. În cursul anului 2013, societatea subordonată Primăriei Arad încheie un contract cu firma dfeținută de familia Rus. Acesta prevedea salubrizarea peițelor și avea valoarea de aproximativ 270.000 de lei fără TVA. Trei ani mai târziu, aceeași societate primea aproximativ 300.000 de lei tot de la SC TOP SA, obiectul contractului fiind același.

În anul 2017, firma familiei Rus primește peste 600.000 de lei de la Primăria Arad pentru reabilitarea a două corpuri de clădire din incinta ștrandului Neptun. În același an, societatea primește un contract de peste 500.000 de lei pentru întreținerea fântânilor arteziene din municipiu.

Tot în 2017, Paniprod primește bani, peste un million de lei, pentru amenjarea unor alei în incinta ștrandului arădean, pentru montarea unor tribune la bazele sportive din oraș și pentru mobilier urban.  

O altă lovitură financiară este dată de societatea familiei Rus, în vara anului 2017. Atunci, societatea încheie un contract pentru salubrizare cu Primăria Șiria, condusă de un primar liberal. Peste 500.000 de lei sunt încasați de această societate pentru aceste servicii.

Actualul contract pentru întreținerea locurilor de joacă din municipiul Arad are valoarea de 893.000 și este tot al firmei Paniprod SRL.

În total, societatea a încasat peste 2 milioane de euro din bani publici, în ultimii ani. Este una dintre societățile abonate la banul public.

Adauga comentariu