Femeia care şi-a ucis copilul într-un bloc din Micălaca nu va răspunde penal!

Femeia de 43 de ani, care în cursul lunii aprilie şi-a ucis copilul într-un apartament din cartierul Micălaca, nu poate fi trasă la răspundere, fiind iresponsabilă. Procutorii spun că a acționat pe fondul unei stări de depresie.

„Prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p.

În fapt, s-a reţinut că în data de 20.04.2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul.

Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit.

Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Amintim că femeia a fost găsită de către soţul ei grav rănită. Aceasta se afla lângă copilul care era deja mort.

FOTO: arhivă

 

Adauga comentariu