„Fără blocuri în zone de case”, strigătul arădenilor din Micălaca

Un alt cartier, alte probleme legate de construcţia de blocuri între case. După ce zilele trecute cei din zona străzii Tabacovici au întocmit o scrisoare deschisă pe care au adresat-o consilierilor locali municipali a venit rândul celor din Micălaca să o facă. Scrisoarea are titlul: „fără blocuri în zone de case”.

Redăm mai jos conţinutul acestei scrisori:

Stimați membri ai Consiliului Local Municipal Arad,

Vă atragem atenția asupra unei situații inoportune în cartierul Micălaca și vă solicităm sprijinul în respingerea planului de CONSTRUIRE A UNOR „LOCUINȚE COLECTIVE” adică BLOCURI ÎNTRE CASE în zona străzilor Păstorului, Lipovei, Podgoriei, Amurgului.

Considerăm inoportun faptul că un dezvoltator ar dori să construiască locuințe colective cu regimul de înălțime P+2E, P+2E+M și P+3E+M, într-o zonă în care acum nu există decât case în împrejurimi și teren gol!

Aproape 100 de locuitori din zonă am sesizat deja Primăria că aceste construcții se află în spatele curților caselor de pe strada Păstorului. Așa cum a precizat presa locală Primăria se dovedește „simplu intermediar care a trimis plângerea la inițiatorul PUZ-ului și le-a redirecționat apoi răspunsul oferit de arhitectul Stancu Ioan, care consideră că nu este o problemă de legalitate din moment ce terenul pe care se dorește ridicarea acestor construcții intră în categoria de intravilan.”

Nu insistăm pe aspectul de legalitate, știind că Aradul a suferit la acest capitol în ultimele decenii, fiind ridicate construcții în condiții cel puțin dubioase. Ceea ce dorim să subliniem este neoportunitatea unor astfel de blocuri. Nu doar în Micălaca ci și în alte cartiere din oraș (Grădiște, Aradul Nou etc)!

Mai mult decât atât, un argument important este că sumele investite de locuitorii din zonă pentru a avea intimitate și a beneficia de liniște pe strada noastră vor fi practic anulate de către noua „investiție” de blocuri. Nu se poate ca drepturile proprietarilor existenți să fie încălcate de către cei care vor să facă un profit ușor.

VĂ SOLICITĂM să vă gândiți la aceste aspecte și la confortul arădenilor ce locuiesc în zonele afectate de noile construcții, drumuri și șantiere ce se vor deschide și SĂ RESPINGEȚI aprobarea PUZ-ului menționat”.

Scrisoarea este semnată: Locuitorii din cartierul Micălaca

FOTO: arhivă

Adauga comentariu