Fântâna arteziană din care curge „vin”, noua atracţie a oraşului Ineu! (VIDEO)

Autorităţile din oraşul arădean Ineu au amplasat o fântână arteziană unică în această zonă. Este făcută sub forma unei prese de struguri, cu găleţi în care curge licoarea. Ionel Alb, viceprimarul Ineului, spune că totul a pornit de la circulaţia rutieră îngreunată în acea parte a oraşului, astfel că aici s-a realizat un sens giratoriu.

„În zona centrală a oraşului Ineu am făcut un sens giratoriu, cu scopul de a fluidiza traficul. Pe acel sens giratoriu am amplasat o fântână arteziană, în formă de presă de struguri sau şeitău, cum îi spune popular în această zonă,  din care curge «vin» alb şi roşu. În patru laturi ale presei sunt amplasate găleţi, care au în interior un sistem de lumini ce dau nuanţe precum ale vinului. De fapt, sub această presă există un bazin cu o pompă de recirculare, iar ceea ce curge este apă, nu vin”, povesteşte Ionel Alb, viceprimarul oraşului Ineu.

Fântâna din Ineu a fost pornită seara trecută, deocamdată se mai fac probe şi urmează să fie stabilit un program de funcţionare. Pe timp de noapte, această atracţie este iluminată din patru părţi. 

Adauga comentariu