Falcă pleacă de la Primăria Arad. Îi lasă locul lui Călin Bibarț, însă pregătește un alt candidat pentru 2020

Gheorghe Falcă va renunța, în următoarele 30 de zile, la funcția de primar al municipiului Arad. Va opta pentru un mandat de europarlamentar, mandat câștigat în urma alegerilor din 26 mai.

Locul lui va fi luat de Călin Bibarț, actualmente viceprimar al municipiului. Interesant este că deși Bibarț va prelua interimar postul lăsat liber de Falcă, actualul vice nu va fi propunerea PNL pentru scaunul de primar la localele din 2020.

Pentru această funcție, liberalii îl vor arunca în luptă pe Sergiu Bîlcea, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Surse din interiorul PNL vorbesc despre faptul că lui Călin Bibarț, Falcă i-ar fi promis un loc eligibil de parlamentar. Numai că Bibarț s-a mai ars o dată cu promisiunile lui Falcă. În vara anului 2016, Falcă îi propunea lui Bibarț să renunțe la funcția de director din cadrul Romsilva pentru a veni viceprimar. La acea vreme, Falcă miza pe faptul că liberalii vor ajunge la guvernare în urma alegerilor parlamentare ce aveau să urmeze, iar el vâna un post de ministru. Urma să îi lase locul de la primărie lui Bibarț, numai că PNL nu a prins guvernarea, așa că Bibarț s-a ars.

Rămâne de văzut dacă acum Călin Bibarț va avea succes, asta în cazul în care Falcă își respectă promisiunea.

Adauga comentariu