Falcă „plânge” după bani de la Guvern, deşi an de an Primăria Arad are excedent de zeci de milioane de euro!

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este într-o continuă campanie electorală. În ultimele zile, tema preferată este dată de Bugetul de Stat, mai precis de sumele ce vor intra în visteria oraşului. Falcă „trâmbiţează” pe la posturile centrale de televiziune despre faptul că Exectutivul „fură banii arădenilor”, că administraţia pe care o conduce nu va avea, în 2019, bani de investiţii, că viaţa arădenilor va avea de suferit.

Sunt aceleaşi texte de propagandă pe care le-am putut auzi şi în urmă cu un an. Aceleaşi „temeri”, transmise către arădeni, aceleaşi gânduri „negre” şi aceleaşi „abureli” ieşite din gura lui Gheorghe Falcă.

În 2017, Primăria Arad anunţa un excedent bugetar, ce trebuia cheltuit în 2018, de vreo 44 de milioane de euro.

Cu tot cu suma asta „babană” în visteria primăriei, Gheorghe Falcă anunţa apocalipsa. Faptul că administraţia Falcă nu reuşeşte, din varii motive, să cheltuie toţi banii pe care îi are la dispoziţie este unul cu repetare. În 2016, Aradul avea un excedent bugetar de 37 de milioane de euro. Pentru anul trecut încă nu s-a făcut execuţia bugetară, astfel că deocamdată nu ştim despre ce excedent bugetar vorbim, însă acest lucru va fi aflat în perioada imediat următoare.

Cu siguranţă vom afla, din nou, de bani necheltuiţi, de sume păstrate la „saltea”.

În condiţiile date, întrebarea firească este: de ce Falcă se plânge de bani?

Iar răspunsul nu poate fi decât unul: campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Vă reamintim că liberalii au comandat un sondaj la nivel naţional, sondaj în care scorul lui Falcă este unul ruşinos, de cel mult cinci procente (vezi detalii aici: Gheorghe Falcă are un scor rușinos în sondajul comandat chiar de PNL! Între 3 și 5%!).

Cum să te plângi că eşti afectat de lipsa banilor, în condiţiile în care tu ai bani  „la ciorap” cu care poţi să ridici patru stadioane similare cu „Francisc Neuman”? În realitate, pe Falcă nu-l interesează de cât de mult sau puţin dă Guvernul României pentru Arad, ci doar a simţit că e loc de speculat şi de băgat texte electorale...

Adauga comentariu