Falcă i-a încolonat pe liberali și a mers la bazinul din Subcetate. Obiectivul va fi predat abia peste două zile

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, s-a deplasat împreună cu reprezentanții CJ Arad și mai mulți membri PNL la bazinul de polo din Subcetate. Acolo a susținut o conferință de presă în care a criticat faptul că ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, va veni la inaugurarea bazinului deși încă nu va putea fi dat în folosință.

„Inaugurarea se va face atunci când cetățenii vor avea acces la acest bazin. Pentru că așa cum v-am spus procedurile sunt lungi. Constatăm că un lucru început în 2008 se poate finaliza cu greutate în 2019. Constatăm că pe politicieni îi interesează inaugurări festive fără ca procedura de acces a cetățenilor să exite”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Falcă a explicat că bazinul de polo urmează să fie predat primăriei, crea îl va da în administrare Recons-ului, societate subordonată administrației locale. Acestă societate urmează să angajeze personal specializat și abia apoi va putea da bazinul spre folosință. Numai că aceste ultime proceduri sunt în sarcina administrației locale, nu a Companiei Naționale de Investiții.

În replică, Mihai Fifor senator PSD Arad spune că Falcă este într-o continuă campanie electorală și că predarea va avea loc joi, așa cum fusese programat. Fifor explică faptul că acestea sunt procedurile și că eventuala transmitere a bazinului către Recons, așa cum doresc autoritățile arădene, este doar problema Primăriei Arad.

„Domnul Falcă e mereu surprinzător. De aproape zece zile, Compania Națională de Investiții încearcă să ajungă la o înțelegere cu domnul primar Falcă în sensul în care procesul verbal a fost semnat de Primăria Municipiului Arad și prin urmare CNI, titularul acestei investiții, vine joi pentru a preda obiectivul către Primăria Municipiului Arad și în afara unor amenințări pe care eu nu vi le pot reproduce la telefon, din partea primarului față de directorul CNI, nu s-a putut scoate nimic de la primarul Falcă. Prin urmare, joi, în parametrii normali ai predării unei astfel de investiții la Arad se va deplasa vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, împreună cu secretarul de stat Adrian Gâdea, cu echipa de la CNI, coordonată de doamna director, și va avea loc această predare a obiectivului la finalizarea investiției. Domnul Falcă este într-o perpetuă campanie electorală și într-un perpetuu război cu orice instituție a statului și chiar cu arădenii și nu înțelege că acestea sunt procedurile legale. Mai departe este fix problema domniei sale ce amenințări proferează. Înțeleg că vrea să adune ultrașii de la galeria UTA-ei să provoace un scandal. Este modul de abordare tipic pentru primarul Falcă, noi ne-am obișnuit deja cu acest comportament cel puțin greu de explicat, dar dacă primăria dorește să participe la acest moment de joi, e binevenită, dacă nu, este chiar problema domniilor lor. Repet, CNI și Ministerul Dezvoltării, titularul acestui proiect și finanțatorul proiectului se vor deplasa joi pentru aface procedurile legale astfel încât bazinul să poată fi trecut la primărie și desigur, pus la dispoziția cetățenilor Aradului, care oricum îl așteaptă de foarte multă vreme”, spune Mihai Fifor, senator PSD Arad.

Bazinul de înot din Subcetate este o investiţie obţinută de municipalitatea arădeană în anul 2011, cu finanțare guvernamentală. Lucrările de execuţie au fost însă blocate timp de trei ani de zile începând cu anul 2012. În noiembrie 2015, construcţia bazinului de polo a fost inclusă în programul „Bazine de înot”, susţinut de Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 23.140.051 lei (TVA inclus) din care 30% reprezintă contribuţia municipalităţii arădene. Aceasta a pus la dispoziţie terenul pe care s-a ridicat construcţia şi a asigurat toate utilitățile, respectiv apă, canal, gaz și electricitate.

Potrivit CNI, proiectul a fost realizat în conformitate cu normele Federației Internaționale de Natație Amatoare și cuprinde un bazin de competiție (cu o dimensiune de 33,33 m x 25 m și o adâncime de 2,30 m) şi un bazin de antrenament (de 25 m x 12.5 m și o adâncime variabilă între 1,20–1,60 m). Capacitatea maximă este de 166 de persoane/oră (pentru bazinul competițional), respectiv 65 de persoane/oră (pentru cel de antrenament).

Conform Primăriei, bazinul de înot (polo) va fi deschis atât pentru performanţă şi cluburi sportive, cât şi pentru agrement.

Clădirea din Subcetate este organizată pe trei nivele: subsol (utilizat ca spaţiu tehnic), parter (destinat bazinelor, holurilor de acces, vestiarelor şi anexelor – cabinet medical pentru control anti-doping, camere pentru arbitri și observatori, depozit materiale sportive) şi etaj (rezervat celor două tribune cu o capacitate totală de 400 de locuri şi circulaţiei spectatorilor).

Adauga comentariu