Erika Stark, director DGASPC Arad: „Nu intră dosarul la evaluare dacă nu are adeverinţele medicale”

Cazul de la Cluj în care o mamă cu probleme psihice şi-a omorât copilul în bătaie a mişcat o ţară întreagă. Sunt multe semne de întrebare şi chiar anchete demarate în urma groaznicei întâmplări. Direcţia pentru protecţia copilului Cluj se află sub ancheta Consiliului Judeţean care a cerut un audit. Autorităţile vor, printre altele, schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte reintegrarea copiilor în sânul familiilor cu probleme de sănătate mintală.

Erika Stark, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Sociala şi Protecţia Copilului Arad, spune că se cer mereu adeverinţe medicale şi documente medicale pentru părinţii sau familia unde merge copilul.

La documente şi pentru instanţă şi pentru comisie la reintegrare şi orice altă măsură luăm noi este nevoie de adeverinţă medicală de la medicul de familie. Noi solicităm astea. Nici nu intră dosarul la evaluare dacă nu are adeverinţele medicale de la medicul de familie că sunt clinic sănătoşi şi specificat că nu suferă de boli psihice sau nu sunt în evidenţă. Noi nu luăm nicio măsură şi nici nu ridicăm nicio măsură dacă nu avem adeverinţe medicale privind starea de sănătate a familiei, a mamei, a tatălui sau unde merge copilul. În cazul în care se face plasament familial la altă familie decât cea naturală tot aşa se cere adeverinţă medicală pe care să scrie că nu este în exidenţă cu boli cornice şi nu este cu boli psihice. Dacă avem suspiciuni colegii sunt foarte atenţi”, a declarat Erika Stark.

Aceasta mai afirmă că la toate dosarele pentru luare de măsură de protecţie, pentru ridicarea măsurii de protecţie se solicită adeverinţe medicale din care să reiasă starea de sănătate reală a persoanei care îşi asumă răspunderea pentru copil.

 

 

 

Adauga comentariu