ENEL nu și-a făcut temele și mii de arădeni sunt în continuare fără curent. Ce promisiuni se făceau după vijelia din toamna anului trecut

Compania ENEL este din nou depășită de situație, la fel cum s-a întâmplat în toamna anului trecut, atunci când vijelia care a lovit județul Arad a lăsat fără curent multe localități.

La acea vreme, după o lungă serie de critici, reprezentanții ENEL vorbeau depsre modernizarea rețelei, despre crearea unui call-center. Acestea însă au rămas doar pe hârtie, niște promisiuni care au fost folosite doar pentru a mai spăla din imagine.

La jumătatea lunii septembrie 2017, o vijelie puternică lovea județul Arad și problemele au început să apară: linii de curent distruse, oameni fără electricitate, drumuri blocate. Au venit promisiunile ENEL, că totul va intra în normal cât mai repede, că se lucrează cu efective sporite, alte și alte texte.

După rezolvarea situațiai cei de la ENEL au fost chemați în fața unei comisii parlamentare, acolo unde au început să curgă promisiunile de mai bine și asigurările că pe viitor vor opra mult mai prompt.

A venit ninsoarea de la finele săptămâniii trecutre. Zeci de mii de arădeni din zeci de localități erau fără curent. După patru zile, în județul Arad mai sunt 15 localități total sau parțial afectate și peste 2.500 de persoane care nu au electricitate. Este bilanțil prezentat de ENEL marți seară.

Deputatul arădean Florin Tripa este cel care a criticat și în 2017 și acum ENEL. Atunci a reușit să aducă reprezentanții societății în fața unei comisii parlamentare, însă rezolvarea problemelor nua  avut efectul scontat.

„Am avut nenumărate discuţii cu primarii unor localităţi din judeţul Arad care se confruntă cu asemenea situaţii pe plan local şi care sunt profund nemulţumiţi şi îngrijoraţi. Pe de o parte de slaba reacţie şi capacitate de intervenţie a Enel cât şi de faptul că cei din conducerea companiei nu s-au ţinut de cuvânt şi nu au creat acele call centere cum am convenit la întâlnirile avute după furtuna teribilă din 2017. Am atras atunci atenţia, inclusiv în Parlamentul României, că nepăsarea Enel poate genera o problemă de siguranţă naţională. Şi iată că, din păcate, astfel se şi întâmplă.

Am solicitat atunci imperativ instituțiilor abilitate, Ministerul Energiei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie să intervină și să verifice situația de la ENEL.

Promisiunile celor aflaţi la conducerea companiei au rămas vorbe deşarte, în condiţiile în care duminică 10.802 clienți din judeţul Arad nu aveau curent electric.

În goana după profit, cetăţenii au ajuns pe ultimul loc, deşi societatea din România aduce câştiguri financiare importante societății mamă din Italia„, spune deputatul Florin Tripa.

ENEL prezintă, de la o zi la alta, situații optimiste în care arată scăderea numărului de localități afectate, însă societatea nu spune de ce nu a făcut nimic din luna septembrie a anului trecut până acum.

Sigur, nimeni nu i-ar fi întrebat de „sănătate” dacă nu venea această ninsoare. Apariția ei și problemele cauzate au scos la iveală aceleași carențe pe care, din păcate, nimeni nu le-a luat în serios.

Adauga comentariu