Elevii arădeni vor putea oferi flori şi mărţişoare la început de martie. Părinţii spun că le vor pune în pungi pentru siguranţă!

Inspectorul şcolar general al IŞJ Arad, Marius Gondor, a anunţat decizia Ministerului Educației privind mărţişoarele şi florile oferite profesorilor de 1 şi 8 Martie.

În mesaj este specificat faptul că Ministerul Educaţiei nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nici o interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SARS- CoV- 2.

„Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare. În ordinul comun nr. 3.235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 - II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă).

Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum «flori și mărțișoare» în categoria «obiecte personale».

Părinţii elevilor arădeni sunt împărţiţi, unii spun că vor păstra tradiţia şi copiii vor duce mărţişoare, dar să fie puse în punguţe, în timp ce alţii declară că în acest an nu vor mai cumpăra.

„Vom cumpăra cu siguranţă şi în acest an câte un mărţişor, dacă avem grijă şi îl împachetăm frumos nu cred că va fi o problemă”, a declarat Tania, mămica unui copil din clasa a III a.  

FOTO: arhivă

 

Adauga comentariu