Elevii arădeni nu s-au raliat protestului anunțat de Consiliul Național al Elevilor. La simularea Evaluării urmau să dea foile goale!

Elevii arădeni au început astăzi probele simulării examenului de  Evaluare Națională. Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, a anunțat un protest inedit: elevii ar fi trebuit să dea foile goale. Acest lucru nu s-a întâmplat în județul Arad, conform declarațiilor făcute de șeful IȘJ Arad, Claudius Mladin.

Colegiul Național al Elevilor anunța acestă formă de protest pentru a atrage atenția asupra metodelor de evaluare din sistemul nostru de învățământ, despre care spun că nu se pliază pe nevoile și interesele actuale.

„De aceea, dar și pentru a responsabiliza toți decidenții care până acum nu ne-au luat în serios, invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă”, se arată în protestul lansat de la nivel central.

Claudius Mladin, inspectorul școlar general al IȘJ Arad, spune că elevii și-au văzut de treabă și că un astfel de protest nu a avut loc.

„ Copiii sunt în plin proces de simulare. Totul decurge normal, nu avem situații de genul celor descise de dumneavoastră.  A existat o mică problemă tehnică la descărcare, în localitatea Agrișu Mare, din cauza lipsei de curent electric. S-a rezolvat problema, cei din comisie au ridicat subiectele de la cea mai apropiată unitate de învățământ în care are loc simularea Evaluării Naționale”, ne-a spus Claudius Mladin.

Adauga comentariu