DSP Arad primește comprimate de iodură. În caz de nevoie vor fi oferite gratuit populației

DSP Arad primește comprimate de iodură după ce Antibiotice Iaşi a început distribuția în toată țara. Astfel, România are necesarul de pastile cu iod în cazul unui atac nuclear.

Toate Direcțiile de Sănătate Publică din țara vor avea, până în data de 28 martie, în depozitele lor comprimatele de iodură de potasiu.

Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricația tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale.

Timp de 13 zile, angajații Antibiotice au lucrat în trei ture, 24h/zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp, anunță compania.

Deși românii au cumpărat din farmacii iodură de potasiu, specialiştii spun că nu e cazul. În plus, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomadă administrarea iodului stabil persoanelor peste 40 de ani. Iar la copii şi tineri, doza trebuie calculată şi în funcţie de nivelul de radiaţii. Iodura de potasiu face mai mult rău decât bine și poate provoca dereglări ale glandei tiroide. În caz că va fi nevoie comprimatele vor fi oferite gratuit populației de către angajații Direcțiilor de Sănătate Publică.

 

Adauga comentariu