DSP Arad a emis până acum 1745 de amenzi pentru cei care nu au completat formularul de intrare în țară

Directorul DSP Arad anunță că voluntarii lucrează de zor la emiterea amenzile privind necompletarea "Formularului digital de intrare în România".  Până astăzi DSP Arad a emis 1745 de amenzi.

„Din nou am apelat la voluntari… Doar că, de data aceasta, nu are legătură cu introducerea de pozitivi din valul 5. Este vorba de volumul de muncă ridicat pentru a emite amenzile privind necompletarea "Formularului digital de intrare în România".

Vă rugăm completați https://plf.gov.ro/login

În vederea identificării contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României (și maximum 24 după intrare) toate persoanele au obligația de a completa Formularul digital de intrare în România.

Completarea formularului se realizează în format digital, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, prin accesarea adresei web plf.gov.ro”, spune Horea Timiș.

DSP Arad a emis până acum 1745 de amenzi, doar pentru județul Arad...până azi.

„Noi primim de la Politia de Frontieră un tabel în Excel cu Nume, Prenume, Adresă. Dacă ati traversat granița și a trecut mai mult de 24h și nu ați completat PLF-ul, se emite instant amenda, la fel ca și la rovinietă. La noi ajunge doar tabelul în baza căruia completăm două procese verbale. Acestea ajung la inspectorul responsabil, sunt semnate, introduse în plicuri pe care se tipăresc adresele, formularul de la poștă, etc... Amenda este 3000 de lei și se poate plăti în 15 zile, jumătate din minim, adică 1000 de lei. Dacă cineva a trecut zilnic și nu a completat acel formular, zilnic se va emite amenda. Aveți mare grijă, vă rugam. Dacă amenda nu este plătită se va da în debit, la Primăria de care aparțineți.

Vă rugăm să vă informați: https://www.politiadefrontiera.ro/.../i-introducerea...”, mai adaugă directorul DSP Arad.

Adauga comentariu