Drumul Pâncota-Seleuș va rezista doar câteva luni! Testele de laborator arată că piatra se sfarmă ușor și este bună pentru parcări și drumuri forestiere

Lucrările la modernizare a drumului județean care leagă orașul Pâncota de comuna Seleuș au demarat în urmă cu câteva luni. A fost turnat și primul start de asfalt, pe anumite porțiuni – însă lucrarea ar putea să cedeze în doar câteva luni.

Cristian Ispravic, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara și consilier județean din partea PSD Arad, acuză faptul că firma care execută lucrarea la acest drum folosește piatră de o calitate inferioară.

Ispravnic susține că a dus, pe propria cheltuială, la un laborator specializat, probe de piatră luată de pe drumul cu pricina.

„Piatra spartă folosită la drum este neconformă pentru acest tip de lucrare, piatra se rupe sub cilindrul compactor, nu corespunde din punct de vedere al rezistenței mecanice, nu e bună pentru drumurile județene, aceasta fiind bună doar pentru parcări și drumuri forestiere. Deci, foarte clar ca rezultat, piatra nu corespunde normativelor în vigoare. Pentru o mai bună înțelegere, pentru cei care nu cunosc, imaginați-vă o foaie de hartie care este asezată pe o masă de lemn. Poți apăsa pe ea și nu îndoaie sau se rupe. Însă, dacă o pui pe un burete, clar se deteriorează. Ei bine, piatra folosită la drumul Pâncota-Seleuș nici măcar ca un burete nu e. E ca praful”, a afirmat Cristian Ispravnic.

De altfel, Cristian Ispravnic a avut anumite suspiciuni privind acestă lucrare și a ridicat problema într-o ședință a Consiliului Județean Arad. Nu s-a luat nicio măsură, astfel că a luat problema pe cont propriu.

Totul a pornit de la suma mică licitată de firma câștigătoare - Intermed Utilaj SRL Arad. Societatea, care își are sediul într-un apartament din cartierul Micălaca, a licitat 5,7 milioane de lei, în condițiile în care costurile estimate erau de 9,4 milioane de lei.

Contactat de ziardearad.ro, vicepreședintele Consiliului Județean Arad Sergiu Bîlcea spune că problema semnalată este una fosrte gravă și că așteaptă ca firma executantă să dea explicații.

„Afirmaţiile domnului Ispravnic sunt foarte grave, am contactat imediat firma care a contractat lucrarea respectivă şi care îşi va prezenta punctul de vedere cât mai repede posibil şi colegii din Consiliul Judeţean, pentru verificările care se impun, conform legislaţiei şi contractului semnat. Cred că treaba noastră este să avem o strategie de investiţii, să aducem fonduri către investiţii, să derulăm procedurile necesare pentru realizarea unor lucrări publice. Mai departe, există contracte, instituţii şi proceduri pentru calitatea lucrărilor, aspect pe care nu îl neglijăm, desigur”, a spus Sergiu Bîlcea.

Adauga comentariu