Drumul expres Arad-Oradea revine în actualitate, după ce trebuia să fie gata în 2010!

Între Oradea si Arad vom avea un drum expres de 100 de km, cu patru benzi de circulație. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, s-a întâlnit cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Călin Bibarț, primarulmunicipiului Arad, și Florin Birta, primarul municipiului Oradea, pentru a pune pe tapet realizarea drumului expres Arad-Oradea.

,,Zilele următoare vom semna un protocol între cele două Consilii Județene și cele două Primării pentru a aloca fondurile necesare actualizării studiului de fezabilitate. Acest drum care va lega municipiile Oradea și Arad reprezintă prioritatea în colaborarea Arad-Bihor, județe conduse de PNL în următorii patru ani! Drumul expres Arad-Oradea va degreva traficul de pe DN79, va constitui o centură pentru localitățile de pe traseu, între care orașul Chișineu-Criș, și va aduce o dezvoltare economică în comunitățile pe care le traversează, prin crearea unei noi linii de comunicație”,  a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul leagă cele două coridoare europene: autostrada Transilvania și coridorul 4, dar este și o legătură strategică pe culoarul Nord-Sud în sud-estul Europei.

Faza interesantă e că despre acest drum s-a vorbit şi în urmă cu 11 ani, iar drumul trebuia să fie gata în anul 2010!

Comentarii

Ioan Teudan

09.10.2020 18:14
Bolojan si Birta sunt credibili pe cand cionca si bibart nu !

Adauga comentariu