Drumul care duce la Via Carmina nu este autorizat! Autorităţile l-au închis!

Autorităţile au decis închiderea drumului care duce dinspre Drumul Naţional 7 spre cartierul Via Carmina. Acesta a a fost ridicat între Arad şi Vladimirescu, iar drumul pe care dezvoltatorul imobiliar l-a făcut nu are avizele necesare, acesta fiind declarat neamenajat şi neautorizat.

„Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, prin Secția Drumuri Naționale Arad, montează astăzi parapet elastic marginal pe o porțiune de 30 de metri pe DN 7, km 537+900, în zona Vladimirescu Vest, pentru a restricționa intrarea/ieșirea în drumul național. Accesul rutier la cartierul de locuințe Via Carmina este neamenajat și neautorizat și, de-a lungul timpului, în acest loc au avut loc mai multe accidente rutiere, unele cu victime”, spune Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timişoara.

Reprezentanţii autorităţilor i-au atenţionat pe cei ai dezvoltatorului imobiliar să intre în legalitate, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„DRDP Timișoara a solicitat în mai multe rânduri dezvoltatorului imobiliar intrarea în legalitate a accesului rutier în/din DN 7. În data de 27.04.2018, a avut loc o ședință la sediul Primăriei Vladimirescu, la care au participat reprezentanți din partea DRDP Timișoara, SDN Arad, IPJ Arad, Comuna Vladimirescu, Consiliul Județean Arad, IMOTRUST SA, proiectanții IMOTRUST SA, întâlnire la care s-a impus un termen de 30 de zile pentru reglementarea legală a accesului rutier la în/din DN7, în caz contrar luându-se măsura închiderii accesului neautorizat. Având în vedere că toate solicitările DRDP Timișoara către dezvoltatorul imobiliar nu au dus la soluționare, s-a luat măsura închiderii prin montarea de parapet elastic. Menționăm că accesul autorizat din cartierul Via Carmina în/din DN7 se poate face pe strada existentă în intravilanul comunei Vladimirescu”, mai spun reprezentanţii DRDP Timişoara.

Reprezentanţii Imotrust, dezvoltatorul imobiliar care a ridicat acest cartier, nu au reacţionat deocamdată la decizia autorităţilor.

Adauga comentariu