Dr. Liliana Bran: „Școala Postliceală Sanitară Arad formează în prezent peste 700 de asistenți medicali”

Școala Postliceală Sanitară Arad formează an de an asistenți medicali generaliști, asistenți medicali de balneofiziokinetoterapie și recuperare, asistenți medicali de farmacie și asistenți medicali de  radiologie, cu profesionalism, implicare și responsabilitate.

„Azi, mai mult ca în anii trecuți fiecare dintre noi abordăm sănătatea și protejarea ei ca prioritate permanentă. De aici și semnificația pe care o acordăm profesiilor medicale în general și celei de asistent medical în special.

Profesia de asistent medical, profesie nobilă și cu un grad ridicat de responsabilitate este provocatoare și de actualitate. Dincolo de aceste deziderate, însumându-le stă și logo-ul instituției: «Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte într’însa» (Regele Ferdinand I, 1923).

Formarea asistenților medicali generaliști este reglementată printr-o directivă Europeană. Respectarea prevederilor acesteia conferă recunoaștere în Uniunea Europeană a diplomei obținute. Astfel, curriculum-ul cuprinde minim 4600 de ore pe parcursul a 3 ani de studiu, din care cel puțin o treime sunt destinate cunoștințelor teoretice iar minim două treimi învățământului clinic.

O altă particularitate a învățământului medical este și simularea diferitelor situații de îngrijire a pacienților în sălile de demonstrație.

În prezent formăm peste 700 de asistenți medicali, colectivul școlii fiind reprezentat de specialiști din domeniu”, afirmă Dr. Renate - Liliana Bran, director Școala Postliceală Sanitară Arad.  

Adauga comentariu