Dosarul foștilor parlamentari PSD din vestul țării a fost trimis de instanță înapoi la procuror

Dosarul foștilor parlamentari PSD din vestul țării a fost trimis de instanță înapoi la procuror. Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad a pronunțat, ieri, pentru a doua oară, soluția în fond în dosarul penal în care foștii parlamentari PSD sunt acuzați, printre altele, alături de alți inculpați, de fapte de corupție și de serviciu.

Amintim că la începutul lunii ianuarie, Tribunalul Arad a dat DNA un termen de 5 zile în care să remedieze aceste neregularități și să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată, ori dacă solicită restituirea cauzei. Procurorii DNA au refuzat să remedieze problemele rechizitoriului, astfel că judecătorii retrimit oficial dosarul la parchet pentru refacerea anchetei (conform www.stiripesurse.ro).

Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 3 lit. a Cod procedură penală, restituie Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Timişoara cauza penală, respectiv rechizitoriului emis în dosarul nr. 35/P/2019 la data de 06.04.2020, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii: Chisăliţă Ioan Narcis; Jivan Luminiţa Maria; Pascu Patriciu Mirel; Lucaciu Mircea Andrei; Miuţescu Elisabeta; Ispravnic Cristian Ilie; Tripa Florin Dan; Băe?an Vasile Alin; Căprar Dorel Gheorghe; Zamiska Ioan-Iaromir; Horgea Cristian; Munteanu Bogdan Andrei şi Dima Cristian. Constată că neregularitatea rechizitoriului nu a fost remediată în termenul prevăzut de art. 345 alin. 3 Cod procedură penală, precum şi faptul că neregularitatea rechizitoriului atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare, în sumă de 2.200 lei, rămân în sarcina statului. Pronunţată în camera de consiliu din data de 17 martie 2022. Document: Încheiere finală (dezinvestire)  63/2022  17.03.2022

FOTO: arhivă

 

 

Adauga comentariu