Dosar penal pentru braconaj, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Percheziții la Mădrigești și Secaș!

Polițiștii din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, au efectuat, astăzi, 3 percheziții domiciliare, la imobile din localitățile Mădrigești și Secaș, aparținând unor persoane bănuite de braconaj cinegetic, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020-2022, persoanele bănuite ar fi îndrumat și participat, alături de alte persoane din localitățile Mădrigești și Secaș, la activități de braconaj cinegetic, contra unor sume de bani.

„În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 14 trofee de cerb pe suport de lemn cu craniu, 12 bucăți de coarne de cerb, nepereche, 7 trofee de căprior cu craniu, 1 bucată de trofeu de râs cu craniu, 4 panoplii de trofeu de mistreț, colți de mistreț, 12 cuțite de vânătoare, 2 lanterne, un sistem de prindere pe lunetă, 300 de fire de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător și 10,57 kilograme de carne”, spun reprezentanții IPJ Arad.

Acestea vor fi evaluate, în vederea stabilirii prejudiciului, iar carnea va fi expertizată, pentru stabilirea speciei de proveniență.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, iar polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și luării măsurilor legale care se impun.

Adauga comentariu