Dorința unei arădence a fost îndeplinită după moarte. Două saloane de la județean au aer condiționat

Dorința unei arădence a fost indeplinită după moarte. Două saloane de la județean au aer condiționat  

Dorința unei arădence a fost indeplinită după moarte de colegi și soț.  Femeia a murit, în luna iulie, într-una din secțiile Spitalului Județean Arad. Era internată acolo de ceva vreme, iar înainte cu două zile de a muri încerca să facă rost de o sponsorizare: două aparate de aer condiționat pentru secția ATI. Soțul ei și colegii de partid (făcea parte din USR) i-au îndeplinit acum dorința după ce au strâns banii necesari. Acum un salon îi poartă numele. Colegii au postat pozele cu aparatele montate, la care au adaugat și un mesaj:

„Draga Dana,

Pe 21 iulie, de pe patul de spital al salonului care acum iti poarta numele, imi scriai pentru ceea ce, din pacate, avea sa fie ultima data... Chiar si acolo, in loc sa te gandesti la tine, te gandeai la altii si la cum sa faci sa fie bine pentru ei. Mi-ai scris ca ti-ai dori sa gasim un sponsor care sa monteze aparate de aer conditionat pentru sectia de Terapie Intensiva Coronariana din Spitalul Judetean Arad. Ai zis ca tu vei fi plecata deja din spital, insa ca iti doresti ca ceilalti oameni internati sa nu mai fie nevoiti sa indure, pe langa dureri si necazuri, si o caldura groaznica... Ti-am spus ca o sa rezolvam, dar...ma gandeam ca o vom face impreuna...

La scurt timp ai plecat... prea repede, daca e sa ne intrebi pe noi, cei din jurul tau; insa lupta ta pentru bine, dorinta ta de a ajuta, au ramas aici. Astfel, noi, colegii tai din cele doua organizatii in care te-ai implicat si in care ai pus atata suflet, ne-am gandit sa iti ducem la capat macar cateva dintre proiecte. Primul, a fost cel cu aparatele de aer conditionat. Am strans banuti si am achizitionat doua sisteme de climatizare profesionale pentru doua dintre saloanele sectiei de cardiologie. Am facut acest lucru in numele tau, si cu imaginea ta in minte.

Impreuna cu sotul tau Tibi, noi colegii tai din USR si din Asociatia ARADUL CIVIC am dus la capat acest mic proiect ca gest care sa comemoreze amintirea ta... pentru ca ne-ai fost draga si pentru ca ne vei ramane vesnic in suflete. Iti multumim ca ne-ai lasat o mostenire valoroasa: bunatate, compasiune si dragoste pentru aproape.

Zbor lin...”.

Mesajul a fost postat pe site-ul de socializare Facebook de către Alina Pop.

Adauga comentariu