Doi tineri arădeni au lăsat orașul pentru sat. În timpul liber îi ajută pe copiii de acolo să se dezvolte

Doi tineri arădeni au decis să se mute de la oraș la sat pentru a duce o viață mai aproape de natură. Mai mult de atât ajută copiii de acolo să se dezvolte organizând diferite cursuri. Noni și Alexandra au o fetiță de 4 ani (Nina) și locuiesc acum în comuna arădeană Macea. Ei au ales să ducă o viață sănătoasă, își plantează singuri legumele, iar în grădină au și pomi fructiferi. Alexandra este educatoare la o grădiniță din Arad, iar Noni pictează, cântă și organizează ateliere artistice pentru copiii din comună.

„Am un contract cu primăria din localitate și totul este gratuit pentru copii. Este o colaborare draguță între mine și Primaria Macea. Noi facem desen, pictură, colaj, introducere în istoria artei, muzică, teatru, proiecții de film o data pe lună, excursii în natură, expoziții, activități recreative, desene cu cretă pe asfalt. Cam tot felul de activități creative și recreative. Vrem ca în permanență copiii să aibă o coupație”, a declarat Noni. 

Cei doi tineri spun că au ales să trăiască la Macea deoarece acolo simt că se regăsesc. Acolo este casa bunicilor lui Noni și acolo a și copilărit. Pentru el este un loc de suflet. „Am locuit împreună cu bunica mea Mitzu. Din păcate ea nu mai este printre noi. Bunica ne-a învățat multe despre viața la țară. Eu am stat o perioadă și în oraș și am cam uitat din ele”, spune bărbatul. Alexandra, soția lui adoră și ea viața la țară, mai ales că fetița lor Nina are ocazia să crească într-un mediu plăcut. 

Cei doi se împlică în fiecare eveniment organizat de comunitate. De exemplu, la Festivalul Părădăicilor, au participat cu produse de la ei din grădina, dar și cu obiecte decorative. La Gura Satului – un festival de umor, care are deja multe ediții, au fost prezenți, iar Ziua Copilului a organizat-o împreună cu Primăria. Nu mai vorbim de festivalul de muzică Macealand. Cei care doresc să le urmărească activitatea celor doi tineri pot accesa pagina de Facebook. 

Adauga comentariu