Doi ghinionişti din Irak, prinşi de frontieriştii arădeni la cinci metri de graniţa cu Ungaria. Alţi 12 migranţi, la 500 de metri!

Nu mai puţin de 14 migranţi, din Irak şi Somalia, au fost opriţi de poliţiştii de frontieră arădeni, în drumul lor spre Ungaria.

Primul grup de migranți a fost depistat la frontiera Vărșand, în noaptea de 22 spre 23 august, în jurul orei 02.50. 12 persoane au fost surprinse de polițiștii de frontieră în timp ce se deplasau pe jos, peste câmp, spre teritoriul Ungariei. Migranții au fost opriți la aproximativ 500 de metri față de linia de frontieră. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 12 persoane, cetăţeni din Somalia și Irak, şase femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. La frontiera Nădlac, autoritățile au depistat două persoane de sex masculin în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Cei doi au fost opriți la aproximativ cinci metri față de linia de frontieră. În urma verificărilor efectuate s-a descoperit că persoanele sunt din Irak și au 16, respectiv 35 de ani, fiind solicitanți de azil în România.

„Având în vedere aspectele constatate, în ambele cauze se efectuează cercetări faţă de cetăţenii somalezi și irakieni pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun”, au precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Adauga comentariu