Directorul Tehnodomus, Virgil Sorin Henț, trimis în judecată pentru dare de mită!

Administratorul firmei arădene Tehnodomus, Virgil Sorin Henț, a fost trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Henț Virgil Sorin, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În perioada mai 2010 – octombrie 2012, inculpatul Henț Virgil Sorin, în mod repetat, i-a remis lui Ofimiaș Vasile, persoană cu funcție de conducere din cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, un teren în suprafață de 8.800 mp (în valoare de 82.000 lei) și, prin intermediul unei firme paravan, suma totală de 2.361.314 lei.

Foloasele respective au fost remise de inculpatul Henț Virgil Sorin pentru ca, funcționarul public, în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, să:

- să supravegheze, să urgenteze și să avizeze întocmirea documentațiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanțării lucrărilor de consolidare și reprofilare a râului Timiș în anul 2010,

- să-l informeze pe inculpat despre nivelul alocărilor financiare și stadiul în care se află acestea”.

Acesta este al doilea dosar instrumentat de DNA în care Henţ este inculpat.

Adauga comentariu