Directorul DSP Arad: „Dacă nu se intervine în susţinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, trage un semnal de alarmă cu privire la cadrele medicale din prima linie care trebuie susţinute. De asemenea, acesta vorbeşte despre locurile de la ATI.

„A eliberat un loc la ATI".... o familie se bucură, alta plânge.... și tot așa...auzi la UPU, auzi în stație, auzi la tv, auzi pe stradă...sau pe cineva care întreabă..la fiecare oră..minut...un telefon..din județ...din alte județe ... din țară. Pentru o tânără din ceva oraș au căutat aseară prin toate județele...are 24 de ani... au sunat si la noi și la alții... și alții sună.... și părinții sună.... toate spitalele au zeci de pacienți în așteptare...Singura soluție: vaccinați-vă, iar daca aveți comorbidități... stați acasă până trece valul acesta crunt...nu vor fi curând locuri la ATI....

Vor trece ani până se vor șterge din memoria noastră aceste telefoane și întrebări. Alții ne vor acuza, alții ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanțe, DSP, și toate secțiile și spitalele Covid văd niște situații ce nu vor rămâne fără o amprentă.  Trebuie creat rapid un suport psihologic și trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în susţinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”, a declarat Horea Timiş.

Conform raportării de miercuri, în judeţul Arad numărul de infectări de la ultima raportare a fost de 348.

Adauga comentariu