Din ciclul „Iohannis a avut mai multe voturi decât PSD”: Dinamo trebuie să fie campioană, întrucât a avut mai multe puncte decât CFR Cluj!

Tot mai des, în ultimele săptămâni, aud „refrenul” cu Iohannis care a obţint mai multe voturi decât principalul partid de guvernământ – PSD, şi în consecinţă el ar trebui să fie cel care decide ce şi cum.

Fanii şefului statului, în majoritate votanţi ai PNL şi USR, aruncă pe piaţă această „logică” a supremaţiei lui Klaus Iohannis.

Într-adevăr, Iohannis a obţint, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2014, 6,2 milioane de voturi. PSD, la alegerile parlamentare din decembrie 2016, avea să obţină 3,2 milioane de voturi. Deci mult mai puţin decât şeful statului. Comparaţia nu are nicio legătură cu „apa din pivniţă” şi nici într-un caz nu poate produce vreun efect, cu excepţia efectului de „discuţii de birt”!

Este ca şi cum echipa de fotbal Dinamo Bucureşti, care a ajuns în play-out, în recent înceheiata ediţie de campionat, să revendice titlul de campioană întrucât a acumulat mai multe puncte decât CFR Cluj, câştigătoarea trofeului.

Dinamo a strâns 54 de puncte, iar CFR-ul „doar” 50. Această stare de fapt nu le dă dreptul dinamoviştilor să se proclame campioni, aşa cum nici voturile lui Iohannis, deşi mai multe decât ale PSD-ului, nu îi permit să întoarcă orice decizie luată de majoritatea parlamentară.

Actualul şef al statuluia a obţint cele 6,2 milioane de voturi având un singur contracanditat, aşa că voturile celor prezenţi la urne aveau să se împartă între cei doi competitori.

PSD a fost contracandidat de mai multe partide la alegerile parlamentare, aşa că numărul voturilor avea să se împartă între cele 11 partide politice la care se adaugă formaţiuni ale minorităţilor naţionale, în cazul alegerilor la Camera Deputaţilor.

Aşadar, cei ce se revoltă pe „sistemul” care nu îi dă lui Iohannis puteri sportite contra PSD, pe argumentul voturilor mai multe, ar trebui să se revolte şi pe faptul că Dinamo nu a fost declarată campioană a României, pe motiv că a adunat mai multe puncte decât formaţia din Gruia.

Adauga comentariu