Dima s-a reîntors în locuința din Kiev. Și-a luat cu el amintirile celor trei luni petrecut la Academia UTA

S-a reîntors acolo de unde a trebuit să fugă cu mama și sora lui având doar câteva bagaje. Însă, nu s-a dus cu mâna goală, ci cu tricoul cu care a jucat pentru echipa din Arad care l-a primit cu brațele deschise. Este vorba despre Dmytro (Dima) care împreună cu mama și cu sora lui au plecat din calea războiului (Kiev) și s-au oprit la Arad, în data de 24 martie fiind cazați la Red Medica. De atunci, deoarece jucat fotbal la Kiev, Dima a fost primit la Academia UTA, la Grupa 2014, unde a fost antrenat de Dinu Donca și Nicholas Stupar.

Dorul de casă și de cei care au rămas acolo, i-au făcut pe cei trei să se reîntoarcă în Ucraina, chiar dacă nu sunt în deplină siguranță siguranță.

„Zona noastră a fost bombardată de rachete pe 5 iunie. Exploziile au fost la un kilometru de casa noastră. Din fericire, casa este intactă. Astăzi (nr.ieri) Dima a mers la antrenament la clubul său de fotbal din Kiev. De la primul antrenament a fost la un nivel înalt. Mulțumim antrenorilor de la UTA Arad, Dinu Donca și  Nicholas Stupar, pentru cele trei luni de antrenament extraordinar. Mulțumim copiilor pentru că a fost acceptat în echipă. Mulțumim din suflet poporului român pentru că ne-a oferit nouă și copiilor noștri oportunitatea de a trăi o viață normală liniștită, timp de trei luni. Nu am cuvinte suficiente să vă mulțumesc pentru că ne-ați ajutat și ne-ați sprijinit într-o perioadă atât de dificilă. Din păcate, sirenele încă sună la Kiev și există teama pentru viitor. Pe hol, pentru orice eventualitate, avem pregătită o geantă cu lucruri de bază, iar în curte este o mașină cu rezervorul plin de benzină. Ținem legatura cu voluntarii români pentru a veni din nou acolo dacă aici devine foarte periculos”, este mesajul mamei lui Dima.

Micul fotbalist ucrainean a avut ocazia să participe alături de colegii de la Arad la câteva turnee și a primit chiar și medalie, remarcându-se în fiecare meci.

Cât timp au stat în Arad cei trei au fost ajutați de către Mihai-Cristian Iurasciuc, care a fost implicat în ajutorarea celor fugiți din calea războiului. Este tatăl fotbalistului Darius Iurasciuc, în vârstă de 17 ani, de la UTA.

 

Adauga comentariu