Diferenţele de preţuri la tutun dintre state duc la traficul ilicit. La Arad cantitatea de tigarete confiscată a crescut de peste cinci ori

Având în vedere faptul că frontiera asigurată de I.T.P.F. Oradea are particularitățile unei frontiere interne a Uniunii Europene, fenomenul infracțional al traficului ilicit cu produse din tutun, prezent în zona de responsabilitate, se datorează în special existenței diferenţelor de preţuri dintre state, persoanele acționând atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire.

În anul 2017, la nivelul județului Arad, au fost confiscate 3.845.740  ţigarete, (3.713.140 în punctele de trecere a a frontierei iar 132.600 pe comunicații), capturile de țigarete înregistrând un trend substanțial ascendent (cantitatea confiscată este de peste 5 ori mai mare faţă de cea din anul 2016).

De asemenea, în luna decembrie 2017, pe sensul de intrare în țară la S.P.F. Nădlac II, la controlul de frontieră au fost confiscate, 99 cutii de carton care conțin țigarete vrac (Marlboro și LM), produse cu caracteristici de deșeuri de tutun și ambalaje nepliate pentru confecționarea pachetelor de țigări, depistate în compartimentul de marfă al unui automarfar înmatriculat în România, condus de doi cetățeni români. Cantitatea confiscată a fost predată în vederea inventarierii Biroului Vamal Interior Arad, unde lucrătorii poliției de frontieră împreună cu lucrători din cadrul D.G.A.F. continuă verificarile, întreaga cantitate fiind estimată la aproximativ 1.700.000 țigarete și  2.500 kg tutun vrac.

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad este o structură operativă care își desfăşoară activităţi de colaborare cu Sectoarele Poliţie de Frontieră de pe raza judeţului Arad: S.P.F.Curtici, S.P.F.Nadlac, S.P.F. Turnu si S.P.F. Vărșand.

 

Adauga comentariu