Dezbatere pe tema deşeurilor. Autorităţi locale, parlamentari şi reprezentanţi ai ADI Deşeuri au întors pe toate feţele situaţia managementului gunoaielor

În cursul zilei de joi, a avut loc o dezbatere pe tema sistemelor de management al deșeurilor în regiunea Banat-Crișana, eveniment organizat de revista Business Review.

Conferința ”România Sustenabilă” desfăşurată la Arad este prima dintr-o serie de conferințe regionale care își propun să abordeze dintr-o perspectivă practică problematica managementului deșeurilor și a implementării legislației privind protecția mediului în România. Evenimentul de la Arad i-a avut ca invitaţi pe: preşedintele CJA, Iustin Cionca, primarul Călin Bibarţ, deputatul Glad Varga, şi reprezentanţi ai  ADI Deşeuri din Arad şi Bihor. De asemenea, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei pentru protecţia Mediului au luat parte la dezbatere.

Cei prezenţi la eveniment au avut ocazia de a afla direct de la cei mai importanți actori din domeniu ultimele noutăți cu privire la implementarea legislației, au aflat strategiile administrațiilor locale în ceea ce privește managementul deșeurilor.

Dacă preşedintele CJA şi reprezentantul ADI Deşeuri Arad au vorbit despre implementarea masterplanului pentru deşeuri, un proiect de peste 30 de milione de euro, închiderea vechilor gropi de gunoi, primarul Călin Bibarţ a fost mai practic în expuneri şi a vorbit despre necesitatea ca a autorităţile să îşi asume anumite decizii.

Prezent la eveniment, deputatul liberal Glad Varga a epus anumite modificări legislative pe care le-a susţinul în Parlamentul României, specificând că mai sunt necesare şi alt modificăr pentru ca întreg sistemul coletării deşeurilor să fie unul cât de cât viabil.

Adauga comentariu