Deşi este infectată cu virusul SARS Cov-2, a ieşit în oraş să-şi rezolve câteva probleme

Infectată cu virusul SARS Cov-2, o arădeancă a plecat în oraș pentru rezolvarea unor probleme personale. A fost depistată, însă de către jandarmi, iar acum va răspunde în fața legii. 

„Marți, 8 decembrie 2020, în jurul orei 15.00, un echipaj de Jandarmerie care desfășura o acțiune de verificare la domiciliile persoanelor aflate în izolare sau carantină, a constatat faptul că o femeie de 44 ani din Arad, confirmată pozitiv cu virusul SARS Cov-2, nu se afla la domiciliul declarat. Jandarmii au încercat să ia legătura telefonică cu aceasta, însă în zadar.

În timp ce jandarmii desfășurau activitățile de verificare, în zonă și-a făcut apariția o femeie, care la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect, devenind agitată, încercând chiar să se îndepărteze din acel loc. Jandarmii au observat-o și i-au solicitat să se legitimeze. În urma verificărilor aceștia au constatat că persoana din fața lor este cea căutată și ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliul declarat, până în data de 16 decembrie inclusiv, conform datelor primite de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad”, a declarat plt.adj Dan Monoranu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Întrebată de ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului SARS Cov-2, femeia le-a spus jandarmilor că a avut de rezolvat câteva probleme în oraș.

 

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele femeii, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor’’, conform Codului Penal.

 

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

 

Adauga comentariu