Delia Podea a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare!

Fosta şefă a Psihiatriei din cadrul Spitalului Judeţean Arad şi fost cadru universitar al UVVG Arad, medicul Delia Podea a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

Decizia luată astăzi de Tribunalul Arad nu este definitivă ea putând fi atacată.

În urmă cu patru ani, Delia Podea era acuzată de fals intelectual în formă continuată, uz de fals şi luare de mită, de aceste din urmă acuzaţii fiind achitată.

În urmă cu patru ani, procurorii spuneau că medicul arădean  ar fi efectuat studii clinice fără consimţământul informat al subiecţilor şi ar fi consemnat în documentele întocmite aspecte necorespunzătoare adevărului referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia.

Pentru obţinerea semnăturii pe declaraţia privind consimţământul participării la studiu, Delia Podea ar fi acţionat în două modalităţi: prezenta documentul pacienţilor sau aparţinătorilor acestuia (în situaţia pacienţilor fără discernământ) drept acord pentru prelevarea unor probe biologice ori pentru efectuarea unor analize; contrafăcea sau dispunea unor medici rezidenţi să contrafacă semnătura pacienţilor.

Adauga comentariu