De mică făcea coliere din semințe și oase, iar astăzi a ajuns să creeze cele mai frumoase accesorii. Arădeanca Dana Moța știe povestea fiecărei bijuterii ce pleacă de la ea

Dana Moța este arădeanca ce deși s-a specializat în Științe Economice: finanțe, bănci și audit financiar – consiliere, are un hobby ce nu coincide cu pregătirea ei. De fapt, pasiunea pentru ceea ce face cu mare drag o are din copilărie. Iar pentru că îi plăcea foarte tare ce face s-a gândit să împărtășească și altora talentul ei și să înceapă în urmă cu șapte ani o afacere: accesorii din aur pentru femei, bărbați și copii.

„Am creat în 2012 o colecție unică de bijuterii din suflet, aur și lumină. Au prins viață și se numesc M’s FireFly. Am început să fac accesorii deoarece de mică, eram pasionată de așa ceva, am început să fac tot felul de coliere din semințe de dovleac, floarea-soarelui, din oscioare de la gâtul puiului. Făceam tot felul de accesorii, îmi făceam inele din semne de caiet. Pregătirea mea profesională nu are nicio legătură cu ele. Reprezintă un hobby al meu, le iubesc de nu mai pot. Tot ce fac este parte din sufletul meu”, a mărturisit Dana Moța.

Accesorile le face în colaborare cu un atelier din Arad. Toate sunt din aur alb și galben.

„Creația este a mea, iar cei de la atelier mi le excută. Le fac când vin de la serviciu, în weekend. Tocmai am lansat o colecție nouă cu elementele: apă, aer, foc și pământ. Unele dintre ele sunt cu pietre semiprețioase. Toate se vând online”, mai adaugă Dana.

Avionul, îngerașul, noi doi, adică un model fetiță și băitat, dar e prezentat ca și iubit, iubită sunt cele mai căutate accesorii.  Dana mărturisește că le iubește pe toate. Pentru ea nu există cel mai frumos. Toate îi sunt de suflet, indiferent de model.

Le iubesc de nu mai pot pe toate. Știu povestea fiecărui accesoriu care pleacă de la mine, oamenii povestesc pentru ce au nevoie, îi ajut în alegerea lor. Fiecare brățară, fiecare colier are o poveste. Ori a născut soția, ori copilul face majoratul. De exemplu, ieri, niște prieteni au făcut 8 ani de căsătorie. Toate poveștile le știu. Zi de naștere, orice. Eu le vând pe Facebook și pe Instragram. O să am și o pagină web la care încă lucrez. Oamenii când îmi comandă un accesoriu, clar îmi povestesc pentru ce au nevoie. Ei spun că au nevoie și eu trimit modele ce s-ar potrivi, apoi primesc comanda” , mai adaugă Dana.

Totul a început la Dana în 2012 și cu câteva versuri de suflet:  „Atunci când stropi de suflet se desprind din noi și zboară către cei dragi, se nasc licuricii!

Ei ajung până acolo unde gândul nostru-i trimite, coboară pe mâinile oamenilor buni și se trasformă în aur! Sunt clipe de lumină care pecetluiesc lucruri pentru totdeauna!”. Așa a luat naștere M’s FireFly.

Despre ea prietenii spun: „Este o femeie deșteaptă, cu foarte multă școală. Cu toate astea merge pe ideea că tot timpul trebuie să-ți urmezi pasiunea și visul, să-ți asculți sufletul în ceea ce vrei să faci. Dana e super contabilă, auditor, dar pe lângă astea are visul ei de mică. Un vis pe care îl face cu multă pasiune”.

Deși Dana Moța împlinește astăzi o frumoasă vârstă, ea nu s-a oprit din a crea lucruri de suflet și a onora comenzile care i s-au cerut.

Mai multe detalii despre ceea ce face Dana se pot afla accesând pagina de Facebook M’s FireFly sau contul de instagram M’s FireFly.

Adauga comentariu