De la Atlet Kiev la UTA. Este vorba despre micuțul fotbalist Dmytro care a fugit cu mama și sora lui din calea războiului

De la Atlet Kiev la UTA. Este vorba despre Dmytro (Dima) care împreună cu mama și cu sora lui au plecat din calea războiului (Kiev) și s-au oprit la Arad. Au ajuns pe data de 24 martie în orașul nostru și au fost cazați la Red Medica. Pentru că cei doi copii făceau sport la ei în țară, mama  s-a interesat și i-a înscris și la Arad. Au fost ajutați de arădeanul Mihai-Cristian Iurasciuc, care este implicat în ajutorarea celor fugiți din calea războiului. Este tatăl fotbalistului Darius Iurasciuc, în vârstă de 17 ani, de la UTA. 

„Oana Avram de la Red Medica mi-a spus de ei și am încercat să ajut cum pot”, a declarat Mihai-Cristian Iurasciuc. Acesta este născut pe graniță cu Ucraina și cunoaște foarte bine limba de aceea îi și este foarte ușor să înțeleagă nevoile lor.  

Dmytro a început fotbalul în Ucraina la vârsta de 5 ani, deși este născut în 2014 se antrena și juca împreună cu cei de la 2013 pe postul de atacant. Și sora lui (6 ani) a fost înscrisă la gimnastică în Arad, la Tania, care este de origine din Belarus.

Cât timp va sta în orașul de pe Mureș, Dmytro se va antrena cu Dinu Donca și Nicholas Stupar (UTA 2014).  Marți a fost prima zi de antrenament  pe terenul de la Șega, unde micuții fotbaliști arădeni l-au primit cu multă căldură.

Tatăl celor doi copii care acum fac sport la Arad a rămas în Kiev pentru a-și apăra țara.

 

Adauga comentariu