De ce este bine să îți trimiți copilul la școli de vară. Declarații de la elevi, voluntari și profesori

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad a fost gazda, în perioada, 2-13 iulie 2018, a Școlii de vară. Evenimentul a fost organizat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

Atelierele propuse au fost destinate  copiilor  de toate vârstele, participarea fiind gratuită. Coordonarea atelierelor s-a realizat prin implicarea profesorilor voluntari (Ardelean Otilia, Cadariu Mihaela, Coșarbă Editha, Barba Mariana, Bojin Emeșe, Buruian Laura, Giugiu Diana, Hrițcu Zagorka,Iercan Ligia, Pică Adriana, Placintar Carmen Angela, Rarinca Alina) și a elevilor voluntari (Cadariu Dragoș, King Alana voluntar din SUA, Leuca Larisa, Mocanu Andreea Lunimița, Toderici Mihai).

Prin participarea activă la ateliere, copiii au învățat limba engleză prin joc, au obținut diferite trucuri de vacanță, au dobândit titlul de „mici artiști pentru o zi”, au învățat despre importanța unei respirații corecte. Nu au lipsit nici activitățile de dezvoltare personală prin art terapie și stimulare senzorială, iar învățarea pașilor privind rezolvarea cubului Rubik au contribuit la capacitatea de a rezolva probleme, de a lua o decizie corectă în scurt timp, dezvoltând totodată și inteligența spațială. 

Școala de vară a reprezentat pentru copiii participanți un punct de referință. S-au legat prietenii, s-au creat amintiri frumoase, au învățat să lucreze în echipă, să își depășească limitele  și să își accepte diferențele. În ultima zi de activitate cu emoție au concluzionat: 

”La școala de vară îmi place foarte mult. În prima zi am făcut o libelulă, a ieșit foarte frumoasă” , spune K.S., 9 ani.
”Aici e mai bine decât la școală, și mi-au plăcut jocurile de afară”, spune C.A., 7 ani
”Eu m-am simțit bine săptămânile acestea la școala de vară. Activitatea mea preferată a fost cubul Rubik”, spune H.A., 11 ani.

Și părinții au apreciat munca profesorilor și a elevilor voluntari: ”Pe parcursul celor două săptămâni petrecute la școala de vară s-au desfășurat activități atractive. În fiecare zi, copiii mei M.I. și M.T. au povestit cu entuziasm ceea ce au învățat și cum s-au jucat, iar acasă într-un colțișor avem o expoziție cu toate lucrările realizate. Cubul Rubik a devenit o pasiune, petrecând mult timp și acasă exersând algoritmii de rezolvare. Doamnele profesoare și voluntarii s-au implicat foarte mult și au câștigat aprecierea și simpatia copiilor,” , a declarat M.M.

”Pentru mine, ca voluntară, școala de vară a fost un prilej de a-mi ocupa timpul într-un mod distractiv. Am retrăit jocurile copilăriei împreună cu copiii care, chiar dacă nu au fost de aceaşi vârstă, s-au implicat toți cu plăcere în fiecare joc, au legat relații de prietenie și, sper eu, au învățat lucruri noi”, a declarat Larisa Leuca, elev voluntar. 

”Consider că școala de vară a fost una dintre cele mai interesante experiențe din viața mea. Mă bucur că am avut oportunitatea de a învăța 10 copii, de toate vârstele, cubul Rubik. Mă bucur că au fost ascultători, interesați și isteți. Mulțumesc CJRAE Arad pentru șansa oferită.”, a delarat Cadariu Dragoș, elev voluntar.

”Școala de vară a fost o experiență de neuitat. Activitățile variate, atractive și distractive s-au pliat pe personalitatea fiecărui participant, de la mic la mare. Copiii râdeau și se bucurau împreună de parcă  se cunoșteau de-o viață. Frumusețea fiecărei zile a constat că, până la urmă toți, indiferent de vârstă, am devenit din nou copii, pentru câteva ore și am trăit cu adevăract clipa”, mărturisește Cadariu Mihaela, profesor voluntar.
”Copiii reprezintă o sursă nemărginită de energie, entuziasm, creativitate, curiozitate și bucurie. Să fii în mijlocul lor și săl ucrezi cu ei, este o adevărată încântare și binecuvântare", spune Angela Plăcintar, professor voluntar.

”Dincolo de diversitatea activităților propuse, de zâmbete și voie bună, de scopuri și obiective îndeplinite, observând reacțiile copiilor în diferite momente, pot concluziona că: micul dejun e mai gustos dacă ai cu cine îl împărți, chiar și cel mai mic poate obține performanțe maxime, e mai ușor să ierți dacât să ceri iertare, că atitudinea de lider iese în evidență chiar și la vârste fragede”, spune Coșarbă Editha, profesor voluntar.

„Școala de vară este o alternativă sigură și de calitate pentru supravegherea copiilor precum și dezvoltarea abilităților sociale. Școala de vară urmărește să îmbunătățească rezultatele învățării prin dezvoltarea limbajului, dezvoltarea unor modele comportamentale adecvate în situații diferite (joc de rol), precum și să creeze relații pozitive între participanți”, a declarat  Varga Violeta, profesor logoped. 

 

 

 

Adauga comentariu