Curajul unui trecător. A salvat un om trântit la pământ şi lovit cu o bâtă

Un arădean a dat, astăzi, dovadă de mult curaj şi a salvat un om de la moarte. Bărbatul, care pare om al străzii, era lovit cu sălbăticie în cap cu o bâtă. În acel moment Flavius Dumitras, aflat în zonă, a luat atitudine şi l-a salvat pe cel aflat la pământ şi plin de sânge.

„Acum câteva minute, în timp ce stăteam de vorbă cu Adrian Bizau, am auzit niște strigăte și lovituri repetate, moment în care m-am uitat mai bine la ceea ce se întâmpla și am văzut cum o persoană aflată la pământ încasa lovituri de ciomag peste corp și cap. Fără să stau pe gânduri am strigat la agresor și m-am îndreptat spre ei. În acel moment, agresorul a aruncat bâta (se vede în imagini) și a încercat să fugă de la locul faptei. Eu am pus mâna pe telefon, am sunat la 112 și am cerut o ambulanță și un echipaj de poliție după care am încercat să conving persoana să aștepte echipajul să lămurim problema.

Bineînțeles, agresorul s-a simțit încolțit și a încercat să fugă, în primă instanță, dar după aia m-a amenințat și s-a întors spre mine. Nu am mai stat pe gânduri și l-am trântit la pământ încercând să îl țin acolo până vine echipajul. Recunosc, au venit foarte repede în maxim 6-7 minute de la apel.

Ce m-a șocat pe mine a fost faptul că au venit câteva persoane să îmi strige la ureche să nu îl bruschez! În condițiile în care el a încercat să omoare un om cu câteva minute înainte.

Empatia nu trebuie dusă la extrem! Sunt empatic și eu dar nu sunt idiot. Ai greșit, plătești!”, este mesajul lui Flavius.

FOTO: Flavius Dumitraş 

Adauga comentariu