Cum se pregăteşte Aradul de valul trei. Iustin Cionca: „pandemia Covid-19 ne-a demonstrat că nu întotdeauna ceea ce programăm, se și întâmplă”

Aradul se pregăteşte de valul al treilea de Covid-19. Acesta lucru a fost anunţat de preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, pe site-ul de socializare Facebook.

„Cum pregătește Aradul reacția la valul al treilea de Covid-19 - aceasta a fost tema de discuției la Consiliul Județean, unde am organizat, luni, o ședință de lucru cu conducerea sistemului medical. Pe ordinea de zi au fost și investițiile în spital, dar și operativitatea cu care, din punct de vedere administrativ, conducerea spitalului trebuie să răspundă la situațiile din activitatea curentă. Pandemia Covid-19 ne-a demonstrat că nu întotdeauna ceea ce programăm, se și întâmplă. Astăzi, am discutat cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad despre prioritățile financiare și tehnice pe anul în curs, despre investițiile necesare pentru dezvoltarea unor secții, cu accent pe Terapia Intensivă. Am ținut ca la ședința aceasta de lucru să participe și conducătorii celorlalte instituții medicale, președintele Casei de Asigurări de Sănătate, directorul Direcției de Sănătate Publică, precum și Primăria Arad și conf. univ. dr. Paul Freiman, Președintele Senatului Universității ,,Vasile Goldiș” Arad, pentru că suntem cu toții împreună în acest efort de salvare a vieților și de modernizare a sistemului de sănătate publică”, este mesajul preşedintelui.

Acesta a declarat că în prezent este în curs procedura de licitație pentru proiectarea lucrărilor de conformare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, care constau în crearea de noi grupuri sanitare în saloanele din clădirea principală și întocmirea documentației de execuție pentru punerea în aplicare a avizului de securitate la incendiu.

Luni situaţia la Arad era următoarea: 15106 infectări de la începutul pandemiei, 22 infectări noi, 13754 persoane vindecate de la începutul pandemiei, 105 persoane vindecate de la ultima raportare. 602 persoane decedate de la începutul pandemiei, 0 persoane moarte de la ultima raportare, 750 de cazuri active în prezent, 138 persoane internate în spital. Specificăm că raportarea s-a făcut luni, dar toate cazurile noi prezentate sunt de duminică când şi numărul testărilor este mai redus.

Adauga comentariu