Cum să îţi bagi „clorura de calciu” în ea de... deszăpezire

Autorităţile din Arad, atât cele din muncipiu, cât şi de la nivel judeţean au fost, din nou, luate prin surprindere de căderile de zăpadă din ultimele zile. 

Au dat-o în bară, aşa cum o dau an de an...previzibil, lamentabil... Nu la fel de „lamentabile” sunt sumele pe care Primăria Arad şi Consiliul Judeţean Arad le împrăştie, precum o clorură de calciu pe drumurile înzăpezite, către buzunarele celor două firme care ar trebui să asigure îndepărtarea omătului de pe drumuri.

RER Ecologic Oradea şi Inteco Holding ar trebui să deszăpezească drumurile din municipiu, respectiv judeţ. Despre cât de bine au lucrat nu are rost să mai pomenesc nimic, sute de fotografii, filmuleţe şi cometarii ale arădenilor, lăsate pe reţelele sociale, dovedesc nepăsarea faţă de oameni şi arată doar interesul faţă de banul „gros” ce trebuie luat pentru nişte operaţiuni mai mult sau mai puţin efectuate.

De fapt, atunci când zăpada nu le dă fiori, RER Ecologic Oradea se ocupă de strângerea gunoaielor din municipiu iar Inteco Holding de asfaltări. 
Au camioane folosite la aceste operaţiuni bănoase. Când vine zăpada, „lipesc” pe aceste camioane nişte lame şi... e gata utilajul de deszăpezire. Folosind aceste metode dau la o parte zăpada de pe şosele, împingând-o în parcările de pe marginea drumurilor sau pe trotuare.
Cam puţin, pentru un oraş şi un judeţ ce se pretind europene. În ţările şi oraşele cu adevărat europene, există utilaje care adună efectiv zăpada şi o transportă într-o remorcă ataşată utilajului de deszăpezire sau aruncă zăpada la distanţe considerabile faţă de marginea drumului.
Nu e cazul la Arad, dar din păcate nimeni nu cere performanţă, nu cere deszăpeziri profesioniste, nu solicită – atunci când „prelucrează” caietele de sarcini – ceva cu adevărat util.

Am văzut reacţii de furie ale arădenilor, în aceste zile. Ele vin firesc şi reprezintă „cartonaşul roşu” arătat autorităţilor. Un „cartonaş roşu” cu care sunt mai mult decât obişnuite.
Atât timp cât şmenurile şi combinaţiile de partid ţin locul unor soluţii serioase, cu adevărat folositoare arădenilor, nu vom avea deszăpeziri „profi”.

Vom avea doar „clorura de calciu” pe care o vor băga în ea de deszăpezire. 

Comentarii

Reprezentat SRL

03.03.2018 13:09

Spre deosebire de aceste două societăți,eu am în administrare un srl-u. Vreau să-mi înființeze inclusiv o asociație care sa fie in parteneriat su instituțiile de intervenție. Asta însemnând sa am 6-7 ATV-uri, cu lamă sau freza de dazepezire ,voluntari si câini antrenați pentru salvare cautare. Oare voi reuși să-mi adun sponsori pentru asa ceva sau arunc planul direct pe foc.

ivanof adrian

03.03.2018 17:04
Toți arădenii care au avut de suferit de pe urma lipsei deszăpezirii ar trebui să dea Primăria în judecată pentru daune.

Lupei Marcela

05.03.2018 20:31

Mare dreptate aveti numai ca noi nu suntem uniti

Adauga comentariu