Cum reuşeşte o străbunică din Arad să crească singură o fetiţă de nouă ani. Eleva învaţă la o şcoală de renume din Arad!

O străbunică care creşte singură o fetiţă a fost vizitată de către studenţii de la Asistență Socială din cadrul Universității Aurel Vlaicu Arad.

“Nu trebuie să fie o zi de sărbătoare, ca să ne încânte bucuria celor vulnerabili. De data aceasta, cazul pe care l-am vizitat a fost un unul foarte impresionant. O poveste pe cât de reală, pe atât de dureroasă, o străbunică își îngrijește strănepoata, o fetiță minunată de nouă ani. O fetiță de nota zece la un liceu de renume din Arad, care în ciuda condițiilor precare în care locuiește, iubește cărțile, care nu îi lipseau de pe raft, și care ne-a impresionat cu ordinea și mai ales bucuria, cu care ne-a întâmpinat. Mulțumim, în primul rând, doamnei rector, Prof. Univ. Dr. Lile Ramona, și doamnei decan Prof. Univ. Dr. Alina Roman, pentru că sunt alături de noi, la fiecare acțiune și doamnei Oana Pârvulescu, director general al Direcției de Asistență Socială Arad, care ne sprijină mereu prin identificarea familiilor vulnerabile din Arad.” a declarat Lect. Univ. Dr. Alina Breaz.

Aceasta mai spune că mobilizarea studenților de la Asistență Socială, în cadrul acestor acțiuni, care luna viitoare vor împlini trei ani, denotă faptul că există spirit voluntar.

„De cele mai multe ori, sprijinul privind aceste acțiuni, vine și din partea celor din afara Universității, cărora echipa «Ajută-ne, să-i ajutăm!» le mulțumeşte și îi invită să facă parte din această frumoasă echipă”, mai spune Alina Breaz.

 

Adauga comentariu